Nea Radio

Overraskelse fra Aresam:

Får bygge i Hommelvik sentrum

Bygger: Nå kan det komme 60 nye leiligheter i Hommelvik sentrum. Foto: Norconsult Arkitekter

Alt ligger an til at Øyavegen utbygging AS nå får bygge 60 nye leiligheter i Hommelvik sentrum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2020 kl 10:34

Det er tomta i Øyaveien det har handlet om for og Schløsser-Møller gruppen i over fem år. Prosjektet Øyavegen utbygging AS har blitt stoppet i kommuneadministrasjonen gang på gang, men i forrige uke kom meldingen om at Aresam hadde godkjent planene med noen ganske få endringer.

– Dette kom som en bardus og svært gledelig overraskelse, sier Erik Schløsser-Møller som står bak prosjektet. Han var ikke klar over at saken skulle behandles under torsdagens møte.

– Vi hadde faktisk gitt opp og vurderte nå å selge eiendommen. Nå ligger det heldigvis an til at prosjektet kan se dagens lys.

Saken fortsetter under lydfila:

Klage

Det er krav til parkering, fasader, svalgangsløsninger og utnyttelsesgrad som har stanset prosjektet til nå.

– Nå ser vi at partiene har gått sammen om å godkjenne prosjektet med noen ganske få endringer. Det er veldig positivt og viser at Malvik kommune er fremoverlente når det gjelder sentrumsutviklingen i Hommelvik, slår Schløsser-Møller fast.

Det eneste som ikke har fått gjennomslag hos politikerne, er byggelinja mot Malvikvegen.

– Vi ønsket at bygget skulle ligge i flukt med andre bygg. Dette må vi jobbe med å endre. Når det er gjort kommer vi til å ferdigprosjektere og sende inn en ordinær byggesøknad. Dermed skal det i teorien ta tre måneder før vi kan gå igang og vi håper på byggestart tidlig i 2021.

Historisk

Boligkomplekset, som har fått det foreløpige navnet Høvlmestertunet, skal bygges på tomta der den gamle høvlmesterboligen ligger.

– Dette er ett av de eldste byggene i Hommelvik og dette er en historisk verdi vi tenker å hedre, sier Schløsser-Møller. Han forklarer at høvlmesterboligen vil bli integrert i bygningskroppen.

– Dette bygget skal fungere som et slags grendahus for beboerne rundt, og kunne brukes til konfirmasjoner og lignende. Det vil også være gjesterom som kan benyttes av besøkende.

Klenodier

Utbyggerne er på jakt etter gamle fotografier og gjenstander som kan knyttes opp mot sagbruksdriften i Hommelvik.

– Malvik og Hommelvik er kjent for sin industrihistorie og dette byr på spennende muligheter for å gi bygningene sjel. Det er viktig for oss.

Marked for mer

Erik Schløsser-Møller mener at det absolutt er marked for de rundt 60 nye leilighetene prosjektet består av.

– Vi mener jo at vi har den beste tomta i Hommelvik. Enkelte av leilighetene vil ha praktfull utsikt fra alle vinduer og ikke minst så er vi sentrumstilknyttet. Han sier videre at enkelte boligkjøpere har etterspurt et alternativ til Hommelvik Sjøside, særlig på grunn av nærheten til sentrum.

– Dermed tror jeg at disse vil velge et annet alternativ når det nå kommer. Vi antar at det normalt selges omlag 40 til 50 nye leiligheter i Malvik i løpet av et år. Vi tror at en god del av disse kundene kan komme til å velge oss.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...