ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ålen:

Nyter godt av stengte grenser

Ålen Skisenter Foto: Per Magne Moan

Mye folk i Ålen Skisenter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Med stengte grenser til de store skianleggene i Funäsdalsfjellene, Storlien og Åre, må alpintfolket i Trøndelag finne seg andre områder og boltre seg i.

Ålen Skisenter er et av anleggene som nyter godt av dette.

Sesongen startet heller dårlig med mildvær og regn før jul. Etter jul satte sprengkulda inn.

– Da kunne vi i alle fall produsere kunstsnø, sier daglig leder Håvar Sørdal.

Etter at temperaturen sank til mer behagelige 4-5 minus lørdag, så kunne han konstatere at dette hadde også alpinister fra fjern og nær oppdaget. Det var folk på nesten alle t-krokene på det som er landets lengste heis av denne typen.

Sørdal ser veldig gjerne for seg stengte grenser hele denne vinteren, med tanke på å kunne få en god sesong etter at fjorårssesongen ble elendig på grunn av strenge koronarestriksjoner.

Restriksjoner er det også denne vinteren, og Sørdal sier man har fokus på dette, blant annet med antibac-dispensere ved strategiske punkter og begrensninger på hvor mange som slipper inn i Stentrøstuggu for gangen.

Se regjeringens anbefalingene for vinterferien, lenger ned på siden

Hør intervju med Håvar Sørdal her:

Dette er regjeringens anbefalingene for vinterferien:

Generelt

Det er viktig å holde seg hjemme hvis man ikke er frisk, og teste seg så snart som mulig hvis man tror man er smittet med covid-19.

Alle må være forberedt på å endre planene for vinterferien dersom det oppstår lokale utbrudd enten der du bor eller der du skal reise. Da vil det kunne komme nye lokale råd og regler å forholde seg til.

Reiser

Vi fraråder reiser til utlandet.

Du kan reise på hytta (eid eller leid) eller hotell innenlands, men unngå kollektivtransport hvis det er mulig.

Hvis du skal bo på hotell, må du være forberedt på å gå i karantene til situasjonen er avklart hvis det blir et smitteutbrudd der. Hold avstand til andre gjester, og følg hotellets smittevernregler. Du bør begrense opphold i fellesarealene for å redusere risiko for smitte der.

Det er viktig at du setter deg inn i og følger smittevernreglene som gjelder dit du skal.

Personer som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak bør som en hovedregel følge anbefalingene som gjelder i kommunen de bor i til vanlig. Hvis det for eksempel i hjemkommunen din er krav om å bruke munnbind, bør du derfor gjøre det i de samme situasjonene også i kommunen du reiser til, selv om de ikke har et tilsvarende krav.

Sosialt

Alle bør redusere antall personer man har kontakt med, og være sammen med få personer i sosiale sammenhenger, i kortere tid og ikke med for mange forskjellige personer i løpet av en uke. Man bør fortrinnsvis samles utendørs, der er smitterisikoen mindre. Hvis noen er i en risikogruppe, bør det tas ekstra hensyn.

Besøk

De nasjonale anbefalingene som gjelder for besøk hjemme, gjelder også ved besøk til f.eks. hytta i vinterferien. Det betyr at det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn fem gjester i tillegg til de som er i husstanden din, så lenge du kan holde minst én meters avstand til gjestene til enhver tid. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand, kan man være flere.

Begrens overnattingsbesøk. Anbefalingen om antall gjester på besøk og avstand gjelder også for overnatting. Personer fra ulik husstand bør ikke dele soverom. Sørg for god hygiene og godt renhold hvis personer fra ulike husstander må dele bad. Meteren gjelder på hytta også, og det begrenser muligheten for overnattingsbesøk for de aller fleste.

Butikker og aktiviteter

Handle det du trenger på turen i hjemkommunen din før avreise. Hvis du må handle nødvendige varer andre steder, velg tidspunkter når det er lite folk, og gå helst kun én fra husstanden.

Velg helst aktiviteter som foregår utendørs. Ved besøk på alpinanlegg, badeland eller andre steder, må man følge virksomhetenes smittevernråd.

Unngå i størst mulig grad å oppsøke steder der mange er samlet og det ikke er lett å holde avstand, slik som serveringssteder og skistuer.

God håndhygiene og avstand til andre gjelder hele tiden.

Nøkkelord

ANNONSE