ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nea Radio:

Nystudioet i Holtålen åpnet

NYTT STUDIO I ÅLEN: Ordfører Arve Hitterdal klippet snora. Foto: Per Magne Moan

Ordfører Arve Hitterdal åpnet fredag kveld Nea Radios nye studio i Ålentorget

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2020 kl 01:15

ANNONSE
Annonse

Takket være en fantastisk jobb i ukesvis fra mange av frivilligstaben, så kunne ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal, åpne Nea Radios aller nyeste studio, fredag kveld.

Den offisielle åpningen foregikk like etter at påskens aller første nattradio begynte kl 21.00.

Fra venstre: Stian Elverum, Arve Hitterdal og Arne Grytbakk.

Debuterte som snorklipper

Hitterdal kunne røpe at dette var hans aller første oppdrag som snorklipper og han ga uttrykk for at han var svært glad for at Nea Radio fortsatt velger å satse i Holtålen.

Det var det såkalte "Gulhuset" ved Hov Skole som var radioens første adresse i Holtålen. Den offisielle åpninga skjedde 27. november 1997. Men før det hadde det vært flere perioder med prøvesendinger, blant annet fra Hovsheimen og Meieriet.

Den aller første prøvesendingen var helt tilbake til sommeren 1989.

Etter at radioen var etablert, var adressen Gulhuset i flere år, før dette skulle rives og det ble flytting til 1. etasje i Ålentorget eller Ålen Senter som det het da. Dette skjedde i 2009.

Flommen ødela alt

Høsten 2011 ødela flommen så og si alt som var i lokalene. Vannet stod 1,4 meter over gulvet. Det ble i hui og hast etablert et provisorisk studio i lagerbygningen til Gunnar Eggen, og bare dager etter flommen, var radioen på lufta igjen.

Året etter var lokalradioen tilbake i Ålentorget, denne gang i andre etasje.

Dette har vært adressen de siste årene, men etter at lokalene nå er omgjort, så er mye annerledes. Blant annet er selve studioet omgjort til selvkjør.

Kveldens nattverter er Arne Grytbakk og Arne "Persa" Drøyvollsmo, og for de som vil få med seg resten av sendinga, så holder de på til midnatt.

Tar festen senere

Det var ingen videre storstilt åpning, da koronasituasjonen setter en stopper for større folkemengder.

– Vi får vente til over viruskrisen med feiringen, sa daglig leder i Nea Radio, Stian Elverum, etter at snoren var klippet.

Nå blir det nattradio hver eneste kveld mellom kl 21.00 og midnatt, hele påsken til ende.

ANNONSE