Nea Radio

Nea Radio:

Nystudioet i Holtålen åpnet

NYTT STUDIO I ÅLEN: Ordfører Arve Hitterdal klippet snora. Foto: Per Magne Moan

Ordfører Arve Hitterdal åpnet fredag kveld Nea Radios nye studio i Ålentorget

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2020 kl 01:15

Takket være en fantastisk jobb i ukesvis fra mange av frivilligstaben, så kunne ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal, åpne Nea Radios aller nyeste studio, fredag kveld.

Den offisielle åpningen foregikk like etter at påskens aller første nattradio begynte kl 21.00.

Fra venstre: Stian Elverum, Arve Hitterdal og Arne Grytbakk.

Debuterte som snorklipper

Hitterdal kunne røpe at dette var hans aller første oppdrag som snorklipper og han ga uttrykk for at han var svært glad for at Nea Radio fortsatt velger å satse i Holtålen.

Det var det såkalte "Gulhuset" ved Hov Skole som var radioens første adresse i Holtålen. Den offisielle åpninga skjedde 27. november 1997. Men før det hadde det vært flere perioder med prøvesendinger, blant annet fra Hovsheimen og Meieriet.

Den aller første prøvesendingen var helt tilbake til sommeren 1989.

Etter at radioen var etablert, var adressen Gulhuset i flere år, før dette skulle rives og det ble flytting til 1. etasje i Ålentorget eller Ålen Senter som det het da. Dette skjedde i 2009.

Flommen ødela alt

Høsten 2011 ødela flommen så og si alt som var i lokalene. Vannet stod 1,4 meter over gulvet. Det ble i hui og hast etablert et provisorisk studio i lagerbygningen til Gunnar Eggen, og bare dager etter flommen, var radioen på lufta igjen.

Året etter var lokalradioen tilbake i Ålentorget, denne gang i andre etasje.

Dette har vært adressen de siste årene, men etter at lokalene nå er omgjort, så er mye annerledes. Blant annet er selve studioet omgjort til selvkjør.

Kveldens nattverter er Arne Grytbakk og Arne "Persa" Drøyvollsmo, og for de som vil få med seg resten av sendinga, så holder de på til midnatt.

Tar festen senere

Det var ingen videre storstilt åpning, da koronasituasjonen setter en stopper for større folkemengder.

– Vi får vente til over viruskrisen med feiringen, sa daglig leder i Nea Radio, Stian Elverum, etter at snoren var klippet.

Nå blir det nattradio hver eneste kveld mellom kl 21.00 og midnatt, hele påsken til ende.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...