Nea Radio

YS med tydelige krav til en rødgrønn regjering

YS-leder Erik Kollerud

- Det viktigste for YS er at en ny regjering klarer å omstille Norge på en rettferdig måte og legger til rette for nye og levedyktige arbeidsplasser. Her forventer vi at de rødgrønne leverer fra første dag, sier YS-leder Erik Kollerud.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Først vil jeg gratulere Jonas Gahr Støre og de rødgrønne partiene med valgseieren, og ser frem til et godt samarbeid. Vi står overfor utfordringer som må løses. Skal vi bevare et godt, trygt og effektivt arbeidsliv med lav ledighet, må vi sørge for at alle arbeidstakere får delta i omstillingen vi er inne i. Vi har ikke råd til at flere faller utenfor, advarer YS-leder Erik Kollerud.

YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 229 000 medlemmer fordelt på 12 YS-forbund.

- Samtidig vil jeg takke Erna Solberg og den avtroppende regjeringen for samarbeidet de siste åtte årene. Måten Solberg har loset landet gjennom det siste halvannet året med pandemi har vært imponerende, sier Kollerud.

Kompetanse vil være den viktigste saken for for arbeidslivet de neste årene, påpeker YS-lederen i en pressemelding.

- Jeg er glad for at partiene, både i den nåværende og den påtroppende regjeringen, har løftet kompetansepolitikken de siste årene. Å utvikle kompetansen vår kontinuerlig er en forutsetning for å skape nye, levedyktige og grønne arbeidsplasser, særlig nå når vi er på vei ut av pandemien. YS krever et skikkelig kompetanseløft for arbeidslivet, sier Kollerud.

- Vi må ha en næringspolitikk som stimulerer til at det skapes grønne arbeidsplasser. Norge har en rekke naturlige konkurransefortrinn, men de må foredles og utvikles for at vi skal ha flere bein å stå på, mener Kollerud.

YS-lederen er opptatt av at klimarelaterte avgifter ikke må skaper større forskjeller:

- Vi er enig i at det er fornuftig med økte CO2-avgifter for å stimulere til omstilling, men vi frykter at dette vil ramme de med de laveste inntektene mest. Derfor bør en økning i disse avgiftene følges opp med lavere skatt på lave og middels lønnsinntekter, sier Kollerud.

YS-lederen er også tydelig på at partssamarbeidet må være bærebjelken i omstillingen.

- Organisasjonene i arbeidslivet må ha en mer sentral rolle i arbeidet med omstillingen av samfunnet. Vi vil ha påvirkning på alle saker av betydning for arbeidstakere. Det gir både de beste løsningene og skaper legitimitet for beslutningene. Vi trenger nye og bedre arenaer for dette, sier han.

YS-lederen understreker at partssamarbeid betyr å involvere hele, og ikke bare deler av fagbevegelsen.

- Jeg vil minne den påtroppende regjeringen om at over halvparten av organiserte arbeidstakere i Norge er tilknyttet hovedorganisasjoner som ikke har adresse på Youngstorget. Vi forventer at regjeringen har reelt samarbeid med hele fagbevegelsen, ikke bare en del av den, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...