Annonse
Nea Radio

Veterinær Torunn Marie Solberg Schiflo:

- Trøndere er gode hundeeiere

Torunn Marie Solberg Schieflo Foto: Torunn Marie Solberg Schieflo

Mange hunder blir i dag menneskeliggjort, sier Torunn Marie Solberg Schieflo som er veterinær i Levanger. Men hun mener at hunder blir behandlet mye bedre nå enn for 30 år siden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Torunn Marie Solberg Schieflo er veterinær på Levanger dyreklinikk AS og har to hunder privat. Selv har hun litt dårlig samvittighet fordi hun har det litt for travelt i hverdagen til å ta seg 100% godt av hundene sine. De har det 70-80% bra, men skulle hatt flere arbeidsoppgaver å holde på med.

Hun forteller at hundeeiere i Trøndelag stort sett er flinke med husdyrene sine og at hundene blir behandlet mye bedre nå enn for f.eks 30 år siden.
I dag er de en del av familien.

- Men kanskje tipper det over litt at de blir familiemedlemmer. En del hunder blir menneskeliggjort som da ikke får være hund og som får utydelige signaler og får problemer med dette, sier Torunn Marie Solberg Schieflo

Torunn Marie Solberg Schieflo Foto: Torunn Marie Solberg Schieflo

Selv har hun fransk gjeterhundtype som heter Berger Picard. I fjord var det bare 13 stykker av dem i Norge. Grunnen til at hun valgte denne var at den var veldig lik en gammel blandingshund hun en gang hadde.

- Dette er herlige hunder, og for meg er det viktig at barna vokser opp med dyr. Det synes jeg er kjempeviktig, sier Solberg Schieflo.

Torunn Marie Solberg Schieflo Foto: Torunn Marie Solberg Schieflo

Hør hele intervjuet med veterinær Torunn Marie Solberg Schieflo her:

Nøkkelord