ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Utsetter Helseplattformen:

Trenger ekstra tid til å rette kritiske feil

Administrerende direktør i Helseplattformen AS, Torbjørg Vanvik. Foto: Karin Jegtvik

Det omstridte pasientjournalsystemet Helseplattformen blir utsatt én uke. Journalsystemet skulle etter plana rulles ut i Trondheim kommune og på St. Olavs hospital 30. april.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2022 kl 20:25

ANNONSE
Annonse

Torsdag ble det klart at styret i Helseplattformen AS har beslutta å utsette oppstarten av Helseplattformen. Det omstridte pasientjournalsystemet skulle etter planen innføres 30. april, men på grunn av tekniske utfordringer blir oppstarten utsatt til 6. mai.

Pandemien har vært krevende

40 kommuner i Trøndelag har vedtatt at de skal være en del av den enerom IT-satsingen til 3,7 milliarder kroner, men først skal den rulles ut i Trondheim kommune og St. Olavs hospital.

Adminstrerende direktør for Helseplattformen, Torbjørg Vanvik, anbefalte overfor styret at det blir lagt inn en ekstra uke for å sluttføre gjenstående oppgaver på en god måte, skriver selskapet på nettsiden sin. Hun sier det er spesielt to områder som har vært utfordrende: tilgangsstyring og egentrening for ansatte.

- Det har vært særdeles krevende for alle aktører å bli rammet av en smittetopp i prosjektinnspurten, og spesielt akkurat idet opplæring startet, sier Vanvik.

Hun understreker at det er gjort en formidabel innsats av de ansatte også gjennom påskeferien.

Må rette alvorlige mangler

Utsettelsen skjer etter at styret ved St.Olavs hospital påpekte flere mangler ved systemet, og styret satte som krav at alvorlige mangler måtte være rettet opp i. Manglene var blant annet knyttet til tilgangsstyring, medikamenthåndtering og kreftprotokoller.

Nå ber styret for Helseplattformen om å få lagt fram en ny sak som redegjør for når produksjonssetting faktisk kan finne sted etter avtale med St.Olavs hospital og Trondheim kommune. Konsekvenser av en mulig forsinkelse, faglig og økonomisk, må også beskrives, skriver de på nettsiden sin.

Styret ber Trondheim kommune og St.Olavs hospital om å intensivere sluttføring av egentrening.

Opp til sykehus og kommuner

Styreleder Helge Garåsen sier vedtaket innebærer at løsningen er klar til bruk fra Helseplattformens side. Formelt er det opp til sykehus og kommune selv om de er klare for å ta løsningen i bruk.

Etter oppstart følger en periode med feilretting og justeringer før innføring settes i gang ved sykehusene i Levanger og Namsos, og til høsten skal systemet tas i bruk av de åtte første kommunene utenfor Trondheim.

Helge Garåsen, styreleder i Helseplattformen AS. Foto: Karin Jegtvik

ANNONSE