ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Tre lokale produsenter konkurrerer om gjev pris

NOMINERT: Jentene på Tunet er blant de nominerte. Her representert ved Iris Martinsen Aune. Foto: Anne Gundersen/arkiv

For andre gang skal bærekraftsprisen deles ut blant utstillerne på Trøndersk Matfestival.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2022 kl 18:23

ANNONSE
Annonse

Det er SpareBank1 SMN som står bak bærekraftsprisen. Den skal deles ut under Trøndersk Matfestival, som blir arrangert 28-30. juli.

- Vinneren annonseres under åpninga av festivalen torsdag 28. juli på Britannia Hotell i Trondheim. Prisen deles ut av Anja Gotvasli og Landbruks- og matminister Sandra Borch, skriver kommunikasjonsrådgiver i SpareBank 1 SMN, Maria I. J. Bjørngaard, i en e-post til Nea Radio.

Bærekraftsprisen går til den mest bærekraftige blant matfestivalens utstillere, og da til en bedrift som produserer lokalmat med base i Midt-Norge.

Gålåvolden Gård er blant de nominerte. Her representert ved Anita Rennemo. Foto: Anita Sivertsgård / arkiv

Tre lokale finalister

- Årets tre finalister utmerker seg spesielt i sin måte å kombinere lønnsomhet og lokal forankring på. Bærekraftig drift handler mye om å skape nye og miljøvennlige løsninger, men det handler like mye om å drive på en lønnsom måte, sier leder av juryen og landbruksansvarlig i SpareBank 1 SMN, Anja Gotvasli, i pressemeldingen.

Årets tre finalister er:
* Galåvolden gård på Røros

  • Trondheims Kjøkkenhage (Rågo) på Frosta
  • Jentene på Tunet i Selbu

Samtlige tre bedrifter har hatt en positiv vekst både det siste året og de tre siste årene. Jentene på Tunet er den av de tre med størst prosentvis vekst. Det siste året har bedriften økt sin omsetning med 91%, mens de gjennom de siste tre årene har hatt en vekst på 772%.

Vinneren av prisen vil få gratis deltagelse på Grønn omstilling-programmet, som er et samarbeid mellom utdeler av prisen og SINTEF. Der får bedrifter i Midt-Norge faglig og økonomisk støtte i møtet med det grønne skiftet. Prisen har en verdi på over 100.000 kroner.

Trondheims Kjøkkenhage (Rågo) er nominert. Her representert ved Eskil Røsand. Bildet ble tatt under Martnan i Trondheim. Foto: Henrik Einangshaug

ANNONSE