Nea Radio

Bærekraftsprisen 2021:

Tre lokale finalister

Bærekraftsprisen 2021: Tre lokale utstillere er plukket ut som finalister til Bærekraftsprisen 2021, som deles ut 28. juli i forbindelse med Trøndersk Matfestival. Foto: Anne Gundersen

RÅGO, Grønne Folk og Hognabrygg er de tre finalistene til Bærekraftsprisen 2021.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2021 kl 18:47

Bærekraftsprisen er en pris som deles ut til den mest bærekraftige blant utstillerne på Trøndersk Matfestival som produserer lokalmat med base i Midt-Norge.
Prisen deles ut med grunnlag i bærekraftig drift, som handler om en god lønnsomhet i kombinasjon med å drive miljøbevisst.

- Mange av utstillerne på Matfestivalen er skikkelig flinke på dette, og kampen om å vinne denne prisen har dermed vært knivskarp, forteller landbruksansvarlig i banken, og jurymedlem, Anja Gotvasli, til SpareBank 1 SMN.

Tre lokale finalister

I alt 20 utstillere har innfridd kravene som er satt for å kunne kjempe om prisen. Utstillerne har videre blitt vurdert av en jury. Juryen har vært ledet av landbruksansvarlig i SMN1, Anja Gotvassli, som sammen med områdeleder for Samfunnsutbytte, Hans Tronstad, og daglig leder for Trøndersk Matfestival, Aslaug Rustad.

Årets tre finalister til Bærekraftsprisen er samtlige lokale bedrifter.

De tre finalistene er:

RÅGO (Trondheims Kjøkkenhage) - Matkasser fra Frosta med friske grønnsaker og lokale delikatresser fra Trøndelag.
Hogna Brygg - Lokalt bryggeri fra Singsås startet i 2015.
Grønne Folk (BaviFood) - Produsent av ferdigmat av 2.sort grønnsaker, fra Frosta.

Bærekraftsprisen 2021 blir tildelt under utstillernes egen middag under årets matfestival, den 28. juli. Festivalen arrangeres i Trondheim 29-31. juli.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...