Nea Radio

Stortingsvalget 2021:

Tre kvinner på topp

Fortsatt listetopp: Statsråd Linda C. Hofstad Helleland (H) er innstilt på topp for Høyre i Sør-Trøndelag valgkrets foran neste års stortingsvalg. Foto: Nils Kåre Nesvold

Nominasjonskomitéen i Trøndelag Høyre har i dag offentliggjort sitt forslag til partiets stortingsvalgliste for Sør-Trøndelag valgkrets. Statsråd Linda C. Hofstad Helleland foreslås som fortsatt listetopp. Sittende stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth får også fortsette som andrekandidat dersom nominasjonskomitéen får viljen sin. Guro Angell Gimse kompletterer en helkvinnelig trio på toppen av lista.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Pressemeldingen fra Trøndelag Høyre lyder slik:

Neste år avvikles det stortingsvalg og nå er det klart hvem som blir innstilt på Høyres liste i Sør-Trøndelag. Partiet topper laget og har plassert noen av sine mest synlige og aktive politikere til å representere trønderne på stortinget neste periode.

Nord- og Sør-Trøndelag fylker er historie, men stortingsvalgkretsene står uendret. Partiene stiller derfor to lister i Trøndelag; én for norddelen og én for sørdelen. Høyres nominasjonskomite for Sør-Trøndelag er nå klar med sin innstilling som skal behandles på partiets nominasjonskomite 24. oktober. Innstillingen fra komiteen, som var bredt sammensatt, er enstemmig.

– Vi får et utrolig sterkt lag til å representere oss på stortinget dersom dette blir det endelige listeforslaget, sier nominasjonskomiteens leder, Christian Ingebrigtsen fra Melhus. Det har pågått en omfattende prosess i partiet de siste månedene og komiteen har fått en rekke innspill fra hele organisasjonen.

– Fra vår side handler det om å finne de vi tror vil representere oss best på stortinget i kommende periode. Trøndelag bør og skal ha store ambisjoner om å ta en aktiv rolle i utformingen av nasjonal politikk og vi er en svært viktig region for verdiskaping og med et kunnskapsmiljø i verdensklasse. Med denne listen vil vi få utrolig dyktige ambassadører og ombudspersoner for Trøndelag, sier han.

– Regjeringen har gjort mye viktig arbeid for regionen vår; Ocean Space Centre, Campus NTNU, historiske samferdselssatsinger, Ørland hovedflystasjon, satsing på forskning og innovasjon – men dette arbeidet må videreføres. Da behøver vi det aller beste laget.

Han legger ikke skjul på at det er har vært et krevende arbeid;

– Vi har vært i en utrolig heldig situasjon der svært mange dyktige, ressurssterke og engasjerte personer har meldt seg til tjeneste for partiet og befolkningen i Trøndelag. Dette er et stort privilegium og vi har hatt en ydmyk tilnærming til denne oppgaven. Vi har dessverre ikke anledning til å plassere mer enn 16 navn på vår innstilling, men her kunne vi hatt det dobbelte og fortsatt stilt med svært aktuelle folk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...