Nea Radio

Utdeling av Michelinstjernene i Norden for 2021 mandag:

- Speilsalen kan få flere stjerner

Årets Michelinstjerne-utdeling holdes i Stavanger Konserthus. Her fra utdelingen i 2020 i Trondheim. Foto: Stein Roar Leite, NRK Trøndelag

Mandag kveld er det klart for utdelingen av Michelinstjernene i Norden for 2021. I februar i fjor fikk tre resturanter i Trondheim tildelt hver sin stjerne. Mest sannsynlig - For alle oss som driver innen reiseliv, så gir det oss stor oppmerksomhet, sier resturantsjef Roar Hildonen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Jeg tror alle tre kommer til å beholde stjerna si, sier Roar Hildonen, resturantsjef for resturantene To rom og kjøkken og E.C Dahls Pub og Kjøkken i Trondheim.

Mandag kveld skjer utdelinga av Michelinstjernene for Norden i 2021.

I februar i fjor fikk Trondheim tildelt tre Michelinstjerner. Utdelingen ble holdt i Trondheim. Speilsalen på Britannia Hotel, Fagn og Credo var de tre som altså ble tildelt stjernene på hjemmebane.

Råvarer i verdensklasse

- For alle oss som driver innen reiseliv, så gir det oss stor oppmerksomhet. Det at vi hadde utdelingen i Trondheim gjorde at det ble en stor tilstrømming av journalister som fikk muligheten til å reise rundt i Trøndelag og møte produsenter og se på råvarene våre som er i verdensklasse, sier Roar Hildonen.

Utsiktene var lyse for de ferske Michelinstjerne-vinnerne. Så kom mars måned og resturantene måtte stenge ned grunnet koronaviruset den 12. mars.

- Vi merket at vi hadde noe på gang i mars, men fra 12. mars ble det bråstopp. Jeg mistet 3000 bookinger bare den første uka etter. Det var en katastrofe, uten tvil, sier han.

Håper å beholde stjernene

Om utdelingen mandag kveld sier Hildonen at han håper på å beholde stjernene resurantene fikk i 2020. Ifølge folk i resturantbransjen er sjansen for nye stjerner til Trøndelag liten. Han sier det ikke har vært noen fra Michelinguiden på besøk dette året.

Han tror derimot at Maaemo i Oslo får tilbake sine tre stjerner, som de mistet etter at resurantsjef Esben Holmboe Bang stengte ned resuranten og åpnet opp på nytt i større lokaler. I tillegg tror han at det er muligheter for at noen andre i Norge kan få sin første stjerne.

- Hvis jeg skal tippe tror jeg det er speilsalen på Britannia som har størst ambisjoner om øke antall Michelinstjerner til to eller tre, sier Hildonen.

Skatval og Steinkjer på gang

Når det gjelder steder utenfor Trondheim som har mulighet for å få stjerner, trekker han fram Skatval i Stjørdal kommune og Steinkjer som kandidater i framtida. Han nevner Einberget på Skatval spesielt som en resturant med potensial.

- Jeg helt overbevist om at det som skjer i Trondheim inspirerer resturantene i distriktet. Kanskje har man enda større sjanser for å lykkes på et mindre sted, fordi man får en helt annen støtte fra lokalmiljøet, sier Roar Hildonen.

Kveldens Michelin-utdeling skjer i Stavanger Konserthus og blir direktesendt av Matkanalen på TV.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...