Annonse
Nea Radio

Årets Trondhjemmer

- Det er ikke Oslo som bestemmer

Foto: Ola Dragmyrhaug

Trond Giske er kåra av «Årets Trøndhjemmer» av avisa Nidaros sine lesere. - Dette er en laginnsats fra alle i Nidaros sosialdemokratiske forum sier han.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2023 kl 20:39

Annonse

Trond Giske er «Årets Trondhjemmer».

I tildelingen fra avisa Nidaros står det at Årets trondhjemmer er en person som i 2022 har gjort en ekstraordinær innsats for andre, er et forbilde, har inspirert andre eller gjort en forskjell i lokalsammfunnet. Vinneren får 10.000 kroner.

Selv sier Giske at dette er en laginnsats i Nidaros sosialdemokratiske forum.

- Jeg måtte slutte som heltidspolitiker før jeg klarte dette. Jeg satt på stortinget i 24 år og da var det aldri noe snakk om dette. Det har sikkert hjulpet at jeg er en alminnelig mann som driver med grasrotarbeid. Det kan hende folk setter mer pris på det. Det har gitt meg veldig mye å ha gått fra topp-politikken til å være blant folk.

Ekspertise på levd liv

- Det er ikke kommentariatet i Oslo som skal bestemme hvordan Norge skal se ut. Det er det folk som skal gjøre. Folk skal kunne engasjere seg selv og det er jo så mange eksperter over alt som styrer det politiske Norge. Men de viktigste ekspertene som vi trenger er ekspertise på levd liv, sier Giske.

Ikke fått gratulasjon fra Støre

- Jeg har i det hele tatt ikke fått så mange gratulasjoner.
Det skal ikke handle om meg, men om laget. Jeg har masse medlemmer som er hovedpersonen i Nidaros. Politikk skal handle om folks liv og deres hverdag og det er det vi må løfte for å gjøre livet til folk bedre, avslutter Trond Giske

Hør hele intervjuet med Årets trondhjemmer Trond Giske her:

Undrer seg over at Trond Giske tok seieren

- Årets trondhjemmer er en leseravstemming så vi stusser jo litt at det kom inn flere nominasjoner av Trond Giske. Han fikk både flest stemmer og var nominert flest ganger, sier redaktør i Nidaros Stig Jakosen.

Redaktøren sier at det ikke er et representativt utvalg som har valgt Giske, men man kan ikke se bort fra at det er engasjement rundt Giske.

Hør intervjuet med redaktør i avisa Nidaros, Stig Jakobsen, om tildelingen av Årets trondhjemmer her:

Nøkkelord