Nea Radio

Stortingsvalget 2021:

Varsler kampvotering

Krever 3. plassen: Trøndelag Senterungdoms fylkesleder Vegard Frøseth Fenes krever å få ungdomskandidat Maren Grøthe opp på 3. plass på Senterpartiets liste i Sør-Trøndelag valgkrets. Foto: Senterungdommen

Trøndelag Senterungdom er ikke fornøyde med nominasjonskomiteens forslag til stortingsliste for Sør-Trøndelag valgkrets. Nå varsler de kamp om 3. plassen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Senterungdommen krever at ungdomskandidat Maren Grøthe havner på 3. plass på lista. En enstemmig nominasjonskomité har innstilt henne på 4. plass.

Fylkesstyret i Trøndelag Senterungdom skriver i en pressemelding at de ble overrasket over at Grøthe ble innstilt på 4. plass etter at 11 av 19 lokallag spilte henne inn på 3. plass. Tre lokallag innstilte henne på 2. plass, mens de resterende fem innstilte henne på 4. plass.

Tidligere statsråd Ola Borten Moe er innstilt på 1. plass. Stortingsrepresentant Heidi Greni er innstilt på 2. plass. Komitéen har innstilt Oppdal-ordfører Geir Arild Espnes på 3. plass, til tross for at han ble foreslått på den plassen av bare tre lokallag.

Det er dette Senterungdommen nå reagerer kraftig på.

– Senterungdommen har vært svært tydelige gjennom hele prosessen - Maren bør foreslås på topp 3. Både fordi hun er en dyktig kandidat, og fordi at unge fortjener mer reell representasjon. Ut i fra lokallagene sine innspill er det også tydelig at hun er ønsket på en høyere plassering, sier fylkesleder i Trøndelag Senterungdom, Vegard Frøseth Fenes i pressemeldingen.

– Det er 200 000 innbyggere under 34 år i Trøndelag, disse trenger også å bli representert. Jeg vil kjempe for alle dem, og ønsker å bidra med et ungdommelig perspektiv på utfordringene samfunnet vårt står ovenfor, uttaler Maren Grøthe.

Senterpartiet ligger godt an til å kunne få to faste representanter inn på Stortinget fra Sør-Trøndelag etter valget. Det er heller ingen hemmelighet at Ola Borten Moe er en het kandidat som statsråd i en regjering der Sp deltar. Hvis disse forutsetningene slår til så vil tredjekandidaten bli fast møtende representant så lenge Borten Moe er statsråd. Frøseth Fenes vil ikke ta noe for gitt, men anerkjenner at det er en faktor.

– Nå er det vanskelig å forskuttere, men hvis man ser på trendene og de gode målingene Senterpartiet har gjort den siste tiden, så skal man jo slettes ikke utelukke at tredjeplassen også eventuelt kan bli en fast plass, innrømmer fylkeslederen overfor Nea Radio.

– En totalvurdering

Nominasjonskomitéens leder, Jarle Martin Gundersen, sier 3. plassen var en vanskelig beslutning for komitéen, men forsvarer innstillingen.

– Innstillingen er ut fra en totalvurdering. Geir Arild har også en tung tilbakemelding fra lokallagene, med at et par lag for eksempel foreslo han på 1. plass, forklarer han.

Han omtaler diskusjonen rundt 3. plassen som krevende, men god. Han forteller at det var viktig for komitéen å legge frem en enstemmig innstilling.

– Vi hadde som utgangspunkt at var det mulig, så la vi frem en enstemmig innstilling. Og det så vi at vi klarte å få til.

Enkelt valg på topp

I valget av listetopp er Gundersen glassklar på at det var en veldig enkelt avgjørelse for komitéen, til tross for at lokallagene var så og si delt på midten i sine innspill på hvem som burde være listetopp (Ola Borten Moe 9, Heidi Greni 8).

– Vi hadde en diskusjon rundt at Ola var 1. nestleder i Senterpartiet, noe som betyr mye for oss. Han er nummer to i partiet. Det skal han også forhåpentligvis være på landsmøtet til våren, og nominasjonskomitéen var enig i at det ville vi være tydelig på også i nominasjonsprosessen. At vi støtter fullt opp om vår 1. nestleder, avslutter lederen for nominasjonskomitéen.

Den endelige lista vedtas på nominasjonsmøtet lørdag 21. november på Scandic Hell i Stjørdal.

Hør hele intervjuet med Vegard Frøseth Fenes her:

Hør hele tilsvaret fra Jarle Martin Gundersen her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...