Nea Radio

Nea Radio
Annonse: www.refinansiere.net

Samle lån og forbruksgjeld med refinansiering

Foto: www.refinansiere.net

Sliter du med å betjene forbruksgjeld eller andre typer lån? Da kan refinansiering være en potensiell løsning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2020 kl 16:59

Refinansiering innebærer at man erstatter lån med høy rente til fordel for et nytt og billigere samlelån. Løsningen benyttes ofte av de som sitter med dyr forbruksgjeld, spredt utover flere kredittkort og forbrukslån.

Må gjøres på riktig måte

For at det skal lønne seg å refinansiere gjeld er man nødt til å følge en forhåndsbestemt plan.

Dette bør du vite:

Når du refinansierer faller de månedlige rentene du betaler til den nye banken.

I teorien betyr det at mer penger per terminbeløp vil gå til å dekke avdrag, fremfor å ende opp i bankens lomme.

Det kan være fristende å betale mindre penger i terminbeløp hver måned, men da forsvinner også den økonomiske fordelen med å refinansiere.

Forsøk så langt det lar seg gjøre å opprettholde det samme nivået på nedbetalingene som du fulgte før gjelden ble refinansiert.

Søk om refinansieringslån i flere banker

Målet med refinansiering er å få lavest mulig rente, sammenlignet med det man betalte tidligere. Renten bør derfor ligge et godt stykke under det man betaler på eksisterende forbruksgjeld.

På økonomiportalen www.refinansiere.net kan du sammenligne banker som tilbyr refinansiering på det norske markedet, både med og uten sikkerhet. Her ser du blant annet hvilke renteintervaller som tilbys av hver bank, i tillegg til kredittrammer og vilkår for å søke.

Søker du hos flere långivere samtidig vil det også være økt sjanse for at du ender opp med den beste rentesatsen. Bankene kan ikke gi deg et tilbud før de har mottatt søknaden. Rentetilbudet vil basere seg på resultatet av bankens kredittsjekk.

Mest å spare når du erstatter forbrukslån og kredittkort

To av de dyreste låneproduktene i Norge er forbrukslån og kredittkort. For mange bankkunder kan det være penger å hente ved å refinansiere denne typen gjeld til en bedre rente.

Det gjelder særlig for de som har forbruksgjeld fordelt på flere banker med ulik saldo og nedbetalingstid. Med et nytt samlelån kan du slette flere separate krav samtidig, og dermed konsolidere gjelden hos én bank.

Les mer under bildet

Foto: www.refinansiere.net

Har du mistet oversikten over gjelden du sitter med? Du finner en oversikt over alle usikrede lån i det nye gjeldsregisteret. Fra og med slutten av 2019 har banker i Norge hatt mulighet til å sjekke hvilke lån uten sikkerhet en kunde sitter med. Det samme gjelder også for deg som privatperson, da du kan logge deg på for å se hvilken gjeld du står registrert med.

Burde man refinansiere med eller uten sikkerhet?

Et spørsmål mange gjeldstakere stiller seg er hvorvidt de bør refinansiere gjelden sin med eller uten sikkerhet?

Svaret avhenger av størrelsen på gjelden og hvorvidt låntaker eier sin egen bolig.

Refinansierer man uten sikkerhet vil det være snakk om å ta opp et stort usikret lån (f.eks forbrukslån), som benyttes til å slette mindre krav. For slike lån er det i teorien mulig å oppnå en effektiv rente ned mot 7-8% tallet, enda de fleste ender opp med å betale mer (i snitt 12-13%).

Samtidig er det mange banker som krever et etableringsgebyr for å opprette nye refinansieringslån. Standardstørrelsen ligger et sted mellom 900 og 1.500 kroner for et refinansieringslån. Det er viktig å inkludere dette gebyret når man skal kalkulere den økonomiske besparelsen.

Velger du å refinansiere via et lån med sikkerhet vil det være andre regler som gjelder. Da er det snakk om stille sikkerhet for lånet ved hjelp av egen bolig. En slik løsning vil være ideell for de som sitter med svært høy forbruksgjeld.

Årsaken er at bankene krever veldig høye etableringsgebyr for å sette opp avtaler om refinansiering med sikkerhet. Minstesummen begynner fra 15-20.000 kroner per låneavtale, som betyr at du skal spare store beløp for å hente inn igjen kostnadene.

Søk før du har fått betalingsanmerkning

Hvis du sliter med å betjene forbruksgjelden din bør du refinansiere før kravene går til inkasso. Både inkasso som stammer fra utestående lån, såvel som betalingsanmerkninger vil ende opp i gjeldsregisteret.

Hvis du ser tidlig at du ikke vil klare å betale ned kravet er det lurt å vurdere refinansiere. Da får du gjelden under kontroll, og forhåpentligvis redusert renten til et nivå som du enklere klarer å betjene.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...