Nea Radio

Stortingsvalget:

Rødt ligger an til to utjevningsmandater i Trøndelag

Valgekspert Johan Giertsen sier at det er veldig jevnt om mandatene i Sør-Trøndelag. Foto: UiB/Skjermbilde fra Poll Of Polls

Rødt ligger an til to utjevningsmandater i Trøndelag hvis den siste meningsmålingen står seg til valget. Senterpartiet mangler i øyeblikket omkring 2000 stemmer for å beholde sine to mandater i Sør-Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2021 kl 13:54

- Rødt har utjevningsmandatene i begge trøndelagsfylkene i øyeblikket hvis fylkesmålingene knapt to uker før valget svarer til resultatet, sier Johan Giertsen som er en av to ansvarlige for nettstedet pollofpolls.no.

Senterpartiets Heidi Greni mangler det i øyeblikket omkring 2000 stemmer for å sikre Stortingsplassen.

- I Sør-Trøndelag mangler Senterpartiet bare 2000 stemmer noe som bare tilsvarer én prosent. Det er ikke mye, fortsetter Giertsen.

Sp har hatt to mandater i Nord-Trøndelag på alle målinger siden april 2018, men må i denne undersøkelsen «avgi» et mandat til Høyre, slik at distriktsmandatene fordeles som i valget 2017.

Høyre må med 13,9 tilbake til februar for å finne en sterkere måling (14,0 hos Norstat/Adressa/NRK).
Mandatene i Nord-Trøndelag fordeles til Ap (2), Sp og H (begge 1). Kampen om sistemandatet er åpen, og står mellom Sp og Høyre.

Svært jevnt

Det er jevnt for flere partier og i den siste målingen hadde MDG inne et mandat i Sør-Trøndelag.

- MDG har en fair sjanse til et mandat i Sør-Trøndelag og de har det inne på den siste målingen til VG i forrige uke. Rett nok med relativt liten margin. Både MDG og Rødt kan komme over sperregrensen og få relativt store stortingsgrupper, sier Giertsen.

Mandatfordelingen i Sør-Trøndelag er i dag Ap (3), Høyre (2), Sp (1), FrP (1) Sv (1) og MDG (1). Marginene er små mellom sistemandatet til MDG og utfordrerne Sp og Rødt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...