Annonse
Nea Radio

Våpenamnest frem til sommeren:

Politiet vil samle inn ulovlige våpen

Noen av våpnene som ble innlevert ved Røros Lensmannskontor under våpenamnestiet i 2017. Foto: Per Magne Moan

Frem til 1. juni kan man levere uregistrerte våpen inn til politiet uten å bli straffet for brudd på våpenloven.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Fra 1. januar til 1. juni 2023 er det våpenamnesti i Norge. Det betyr at personer som har uregistrerte våpen, våpendeler eller ammunisjon kan levere dem til politiet uten å bli straffet for brudd på våpenloven. 


Våpenamnestiet er en god mulighet for den enkelte til å levere inn våpen og bidra til å forebygge ulykker og kriminalitet, sier Siw Hind, leder for Felles enhet for Utlending og Forvaltning i Trøndelag politidistrikt.

Anonym

Er man usikker på om våpenet er registeret, er det mulighet til å kontakte politiet uten å risikere straff. Det er også adgang til anonym innlevering av våpen til destruksjon.

– Skal du levere våpen så vær sikkerhetsbevisst. Skal du selv levere våpen til politiet må du sjekke at våpenet ikke er ladd. Husk også å pakke ned våpenet før det transporteres, sier hun.

Amnestiet innebærer at ved innlevering av våpen vil ikke det ulovlige våpeninnehavet påvirke utfallet av enkeltpersoners fremtidige våpensøknader eller føre til at man mister lovlig ervervede våpen.

Våpenforvaltning ved Trøndelag politidistrikt anbefaler at henvendelser vedrørende destruksjon, etterregistrering eller andre forespørsler om våpen gjøres fortrinnsvis etter forhåndsavtale.

Sprengstoff

Fenghetter, eksplosiver, nyttårsraketter og nødbluss skal ikke leveres til politiet. Her ber vi publikum om å ringe og varsle, så kan vi hjelpe med riktig løsning.

Er du usikker på hvordan våpen skal håndteres, så får du hjelp av våpenkyndige ved å kontakte politiet på e-post vaapen.amnesti.trondelag@politiet.no

Politiet har også en egen telefonlinje viet til våpenamnestiet - 74 81 34 88 - mandag til og med torsdag mellom kl. 09.00-11.00.

Nøkkelord