ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Enstemmig styre utsatte Helseplattformen:

– Sikkerheten til pasienten viktigst

Foretakstillitsvalgt for Fagforbundet og styremedlem i St Olavs John Olav Berdahl. Foto: Knut Inge Seem.

Et enstemmig styre ved St Olavs har bestemt seg for å utsette innføringen av Helseplattformen til medio september. Det sier foretakstillitsvalgt og styremedlem John Olav Berdahl.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2022 kl 00:54

ANNONSE
Annonse

– Jeg er veldig glad for at vi hadde et samlet styre om denne beslutningen i dag. På grunn av forsinkelser i leveransen så ville vi kommet for tett på sommerferieavviklingen slik at vi ser det ikke som forsvarlig å ta i bruk Helseplattformen før sommeren, sier foretakstillitsvalgt og styremedlem i St Olavs Hospital John Olav Berdahl til Nea Radio.

Styret er med andre ord enig med fagforeningene om at det vil være uforsvarlig å ta i bruk journalsystemet til 1. mai. På grunn av forsinkelse i leveransen fra Helseplattformen og pandemien har sykehuset ikke rukket å gi alle ansatte opplæring i systemet. Vedtaket fra styret oversendes nå til Helse Midt-Norge for en endelig avgjørelse.

Gått prestisje i prosjektet

Hele 17 av 21 klinikker ved St Olavs sa at det vil være uforsvarlig i forhold til pasienter eller ansatte å sette i gang Helseplattformen.

Trondheim kommune skrev et notat til direktør og styreleder ved St Olavs før møtet og ba de sette igang Helseplattformen som planlagt.

Trondheim sin ordfører Rita Ottervik kom med et utspill i Adressa rett før styremøtet der hun sa at St Olavs måtte ta hele regningen på 500 millioner hvis de valgte å utsette innføringen av Helseplattformen. Berdahl mener at hvis økonomi blir vektlagt så har det gått prestisje i prosjektet.

– For oss er det veldig viktig å fremheve at økonomi er ikke det som avgjør denne saken her. Det er forsvarlighet, pasientsikkerhet og arbeidsforholdene til ansatte. Hvis økonomi blir lagt til grunn så er det prestisje og det er en farlig vei å gå i innføringen av et slikt system, sier Berdahl videre.

Trondheim fortsetter

Trondheim kommune er innstilt på å ta i bruk Helseplattformen i løpet av første halvdel av mai, og fortsetter med innføringen som planlagt.

- Vi mener løsningen er forsvarlig og føler oss trygge på at Helseplattformen AS vil legge til rette for at vi kan gå på lufta alene, sier helse- og velferdsdirektør Wenche Dehli i Trondheim kommune i en pressemelding etter vedtaket fra styret i St Olavs om utsette innføringen av Helseplattformen ved sykehuset.

Helseplattformen vil nå gjøre de nødvendige endringer slik at Trondheim kommune kan gå på lufta alene. Oppstartsdato blir avklart før helga. Det er et sterkt ønske fra kommunen å kunne starte opp fra 7.mai.

– Vi har testet løsningen så godt det lar seg gjøre og rettet alle feil som er oppdaget. Så må vi som alle andre som tar i bruk en ny journalløsning være forberedt på at det kan oppstå noe plunder og heft i starten. Det vil ta tid for alle ansatte har blitt drevne i løsningen. Men Trondheim kommune har satt inn tiltak for å gjøre organisasjonen i stand til å takle innføring til tross for sykefravær og pandemi. Vi har tatt disse kostnadene fordi det har vært viktig for oss, sier Dehli.

ANNONSE