Nea Radio

Ny meningsmåling før Stortingsvalget 2021:

Fremskrittspartiets velgere strømmer til Senterpartiet

En fersk meningsmåling som Norstat har gjennomført for NRK, viser at Senterpartiet stadig vinner terreng i Trøndelag. Mens Fremskrittspartiet opplever velgerflukt, ifølge målingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2021 kl 11:09

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Norstat har gjennomført en ny meningsmåling for NRK, og også denne gangen er det Senterpartiet (SP) som går mest fram sammenlagt i Trøndelag. Et annet parti opplever velgerflukt, ifølge målingen, og det er Fremskrittspartiet (FrP). Flest velgere taper de til nettopp SP.

Taper velgere til SP

Målingene viser at FrP går ned med 3,9 prosentpoeng i gamle Nord-Trøndelag, mens SP går fram med 2,2 prosentpoeng. Dermed har de 36.1 prosent oppslutning, foran Arbeiderpartiet (A) som holder seg stabilt, med beskjedne 0,2 prosentpoeng fram, på 20.8 prosent oppslutning.

I den nordlige delen av fylket er det også et annet parti som gjør et stort byks; Sosialistisk Venstreparti (SV). De slår oppgangen til SP og går opp med 2,6 prosentpoeng fra forrige måling, som ble gjort i april. De ligger nå på 8,4 prosent oppslutning og er dermed godt over sperregrensa i det gamle Nord-Trøndelag.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Arbeiderpartiet går mest tilbake

I den sørlige delen av fylket er det fortsatt Arbeiderpartiet som har høyest oppslutning, men er også den største taperen med en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng. Dermed ligger de nå på 25.9 prosent oppslutning. SP gjør det samme bykset i sør som i nord, og har en oppgang på 2,2 prosentpoeng også her. De ender da på 20,8 prosent oppslutning.

FrP opplever en kraftig nedgang på meningsmålingene i gamle Sør-Trøndelag også. De har en nedgang på 1,2 prosentpoeng og ligger nå på en oppslutning på 7,1 prosent før Stortingsvalget 2021. Og tallenes tale er klar; det er Senterpartiet de mister de fleste velgerne til.

Stabil i sør, ned i nord

Høyre (H) holder seg nogenlunde stabil i sørlig del av fylket. Med en liten oppgang på 0,7 prosentpoeng lander de på 19,2 prosent oppslutning.

I nord ser det ikke fullt så gledelig ut for H. Her har de en nedgang på 1,2 prosentpoeng på meningsmålingen fra Norstat, og de ligger nå på 10,2 prosent oppslutning.

Flest vil ha ny statsminister

På landsbasis viser målingen at Arbeiderpartiet og SV er partiene som går mest fram. Begge med 0,8 prosentpoeng. Mens høyre og FrP er de store taperne med en nedgang på henholdsvis 1,7 og 0,9.

Det kan også se ut som det kan bli sperregrense-drama mellom Rødt og Venstre, ifølge NRK. I juni ligger Rødt over og Venstre sliter.

Den rødgrønne siden styrker sin posisjon, og målinga viser 65 representanter til partiene som støtter Erna Solberg som statsminister, og 104 til partiene som ønsker en ny regjering.

Partibarometer for Sør-Trøndelag valgkrets:


Partibarometer for Nord-Trøndelag valgkrets:


Nøkkelord

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.