Nea Radio

Ny meningsmåling før Stortingsvalget 2021:

Fremskrittspartiets velgere strømmer til Senterpartiet

En fersk meningsmåling som Norstat har gjennomført for NRK, viser at Senterpartiet stadig vinner terreng i Trøndelag. Mens Fremskrittspartiet opplever velgerflukt, ifølge målingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2021 kl 11:09

Norstat har gjennomført en ny meningsmåling for NRK, og også denne gangen er det Senterpartiet (SP) som går mest fram sammenlagt i Trøndelag. Et annet parti opplever velgerflukt, ifølge målingen, og det er Fremskrittspartiet (FrP). Flest velgere taper de til nettopp SP.

Taper velgere til SP

Målingene viser at FrP går ned med 3,9 prosentpoeng i gamle Nord-Trøndelag, mens SP går fram med 2,2 prosentpoeng. Dermed har de 36.1 prosent oppslutning, foran Arbeiderpartiet (A) som holder seg stabilt, med beskjedne 0,2 prosentpoeng fram, på 20.8 prosent oppslutning.

I den nordlige delen av fylket er det også et annet parti som gjør et stort byks; Sosialistisk Venstreparti (SV). De slår oppgangen til SP og går opp med 2,6 prosentpoeng fra forrige måling, som ble gjort i april. De ligger nå på 8,4 prosent oppslutning og er dermed godt over sperregrensa i det gamle Nord-Trøndelag.

Arbeiderpartiet går mest tilbake

I den sørlige delen av fylket er det fortsatt Arbeiderpartiet som har høyest oppslutning, men er også den største taperen med en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng. Dermed ligger de nå på 25.9 prosent oppslutning. SP gjør det samme bykset i sør som i nord, og har en oppgang på 2,2 prosentpoeng også her. De ender da på 20,8 prosent oppslutning.

FrP opplever en kraftig nedgang på meningsmålingene i gamle Sør-Trøndelag også. De har en nedgang på 1,2 prosentpoeng og ligger nå på en oppslutning på 7,1 prosent før Stortingsvalget 2021. Og tallenes tale er klar; det er Senterpartiet de mister de fleste velgerne til.

Stabil i sør, ned i nord

Høyre (H) holder seg nogenlunde stabil i sørlig del av fylket. Med en liten oppgang på 0,7 prosentpoeng lander de på 19,2 prosent oppslutning.

I nord ser det ikke fullt så gledelig ut for H. Her har de en nedgang på 1,2 prosentpoeng på meningsmålingen fra Norstat, og de ligger nå på 10,2 prosent oppslutning.

Flest vil ha ny statsminister

På landsbasis viser målingen at Arbeiderpartiet og SV er partiene som går mest fram. Begge med 0,8 prosentpoeng. Mens høyre og FrP er de store taperne med en nedgang på henholdsvis 1,7 og 0,9.

Det kan også se ut som det kan bli sperregrense-drama mellom Rødt og Venstre, ifølge NRK. I juni ligger Rødt over og Venstre sliter.

Den rødgrønne siden styrker sin posisjon, og målinga viser 65 representanter til partiene som støtter Erna Solberg som statsminister, og 104 til partiene som ønsker en ny regjering.

Partibarometer for Sør-Trøndelag valgkrets:

Partibarometer for Nord-Trøndelag valgkrets:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...