Nea Radio

Kald og våt august:

Over 90 millimeter regn på et døgn

Kald og våt august i Trøndelag: - Enkelte stasjoner fikk over 90 millimeter regn i løpet av et døgn, sier meteorolog Jon Austerheim. Foto: Erik Witsøe/Unsplash

Augustværet i Trøndelag var av det kalde og våte slaget. Vakthavende meteorolog Jon Austerheim ved Meteorologisk Institutt sier at enkelte stasjoner fikk over 90 millimeter nedbør på et døgn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det er en stasjon i Åfjord som har vært oppe i 92 millimeter nedbør på ett døgn og det er mye. Også lenger inn i Trøndelag har det vært enkelte stasjoner som Stuggudal med 56 millimeter og Snåsa med 50 millimeter på et døgn, sier Austerheim til Nea Radio.

Været i Trøndelag i august var kaldere og våtere enn gjennomsnittet. Selv om resten av Norge slet med en tørr augustmåned samlet den fuktige lufta seg i Midt-Norge

- August var kjøligere enn den bruker å være i Trøndelag med én til én og en halv grad kjøligere gjennomsnittstemperatur enn normalen. Den var også stedvis ganske våt. Vi ser at enkelte steder har fått 50 til 80 prosent mer nedbør enn normalt, fortsetter Austerheim.

Målestasjonene Leksvik-Myran satte ny augustrekord med 51,5 mm nedbør den 25. august og Otterøy i Namsos kommune hadde 66 mm samme dag.

Meteorolog Jon Austerheim Foto: Meterologisk Institutt/Skjermbilde

Kvithammer og Meråker

Noen steder i Trøndelag har likevel hatt fine sommerdager med behagelige temperaturer. Har man over 20 varmegrader så defineres det som en Nordisk sommerdag. Austerheim sier at to steder ligger på toppen i antall sommerdager i august.

- Kvithammer og Meråker har hatt 12 dager med temperaturer over 20 grader så det er de stedene med flest sommerdager, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...