ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nordlandsbanen åpnet igjen

Togene går etter hvert som normalt

SPORET AV: Et arbeidstog står fast mellom Ranheim og Vikhammer. Foto: BENT LINDSETMO / NRK

Nordlandsbanen er åpnet igjen etter at et arbeidstog avsporet fredag morgen. Det melder Bane Nor på Twitter

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2022 kl 23:48

ANNONSE
Annonse

- Etter et arbeidstog med en borerigg veltet mellom Ranheim og Vikhammer ble nordlandsbanen stengt. Nå er strekningen åpen igjen.

Det sier pressevakt i Bane Nor, Gunnar Børseth, til Nea Radio.

Natt til fredag sporet et arbeidstog av på Nordlandsbanen mellom Ranheim og Vikhammer.
Arbeidstoget jobbet på Nordlandsbanen med å bore hull til master, det er derimot uvisst om hendelsen skjedde i forbindelse med arbeidet. Bane Nor vet foreløpig ikke årsaken til ulykken, men opplyser at det er snakk om store krefter og mye tyngde som har vært i sving.

Bane Nor har som følge av hendelsen tilkalt utstyr og mannskap fra Oslo, da de ikke har verken den nødvendige kompetansen eller utstyret i Oslo. Dette har ført til at det har tatt lang tid å komme i gang med bergingsarbeidet.

- Jeg er ikke helt sikker på om de har startet ryddingen enda. Jeg vet kun at de har folk på plass nå som skal rydde, men om de er igang vet jeg ikke, sier pressevakt i Bane Nor, Thea Rønneberg, når Nea Radio tar kontakt fredag ettermiddag.

Bane Nor hadde tirsdag formiddag et håp om å kunne åpne jernbanestrekningen i løpet av ettermiddagen. De utelukket derimot ikke at hendelsen ville få konsekvenser for ettermiddagsrushet, noe det nå får.

Vet du når dere kan si mer om når strekningen vil være åpen for trafikk?

- Nei, det er for tidlig å si. Først må vi få fjernet dette toget. Det kommer helt an på om det er noen skader på infrastruktur, eller ikke, sier Rønneberg. Hun opplyser videre at eventuelle skader på infrastruktør er helt avgjørende for når de vil kunne åpne strekningen.

Nøkkelord

ANNONSE