Annonse
Nea Radio

Styreleder i Norges Lastebileierforbund med klar mening

Mange sjåfører er for dårlige

Leder i Lastebileiernes landsforbund Trøndelag Gunni Kverndal Amundal. Foto: Gunni Kverndal Amundal

Styreleder i Norges lastebileierforbund i Trøndelag Gunni K. Amundal mener mange rett og slett er for dårlige sjåfører på vinterføret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

En ny undersøkelse gjort av Norstat for Frende forsikring sier at ca 66% av bilistene i Trøndelag lar seg lett irritere bak rattet når de er ute og kjører bil.

Gunni K. Amundal som er styreleder i Norges lastebileierforbund i Trøndelag tror mange sitter i sin egen verden og når de på glatte veier møter et vogntog, så tråkker de på bremsen, og da går det ofte galt.

- De har alt for dårlig kunnskap til å kjøre på vinterføre, og mange sitter i sin egen verden og reagerer for seint i stedet for å avpasse farten, sier Amundal

Styrelederen i Norges Lastebileierforbund i Trøndelag mener mange blir stresset når de blir liggende bak lastebiler og vi prøver å være flinke å blinke ut og stoppe og slippe forbi biler, men det er ikke alle plasser dette er mulig.
Amundal trekker spesielt frem at mange prøver å kjøre forbi brøytebiler og det er i allefall uoversiktelig og farlig siden snøføyka fra brøyteplogen gjør at man ofte ikke har god nok sikt fremover når man prøver å kjøre forbi.

- Mange er litt dårlige sjåfører og tenker ikke over konsekvensene av hva som kan skje på veiene når det er glatt, sier Gunni K. Amundal

Hun mener det kunne vært lurt med et oppfriskningskurs for å bli bedre til å kjøre på norske vinterveier.

Hør hele intervjuet med Gunn K. Amundal som er styreleder i Norges lastebileierforbund i Trøndelag her:

Nøkkelord