ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Kystfolket kommer til Oslo:

Lover kystbrøl foran stortinget

Foto: Privat

Regjeringens forslag om grunnrenteskatt på fiskeoppdrett setter sinnene i kok langs kysten. Nå planlegger havbruksarbeiderne markering foran stortinget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2022 kl 15:01

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

- Stadig flere langs kysten er i ferd med å få opp øyene for hvor ødeleggende denne skatten er for kyst-Norge.

Det sier Hans Stølan fra Frøya, som er hovedtillitsvalgt for Nærings og nytelsesmiddelforbundets avdeling i i oppdrettsselskapet Salmar til Nea Radio.

Handler om vanlige arbeidsfolk

Stølan forteller at de er "dritt lei" argumentasjonen fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum i hans forsvar for grunnrenteskatten.

- Ministeren snakker om lakselobbyen og laksebaroner, det handler ikke om det, det handler om vanlige folk i industriarbeidsplasser langs kysten av Norge, sier Hans Stølan.

- Dette er å konfiskere store deler av investeringskapitalen til den viktigste næringa langs kysten, sier en engasjert Stølan til Nea Radio.

Kystbrølet kommer til Oslo

Som først omtalt i avisa Hitra/Frøya ønsker nå havbruksarbeiderne og markere seg foran Stortinget. Det skal skje gjennom markeringen "Kystbrølet" den 24 november.

- Vi håper vi blir noen hundre deltakere, det blir appeller og en ellesr normal demonstrasjon, forteller Hans Stølan.

Håpet er at vi kan få møte noen av beslutningstakerne, og få viser fram at dette ikke ikke dreier seg om såkalte laksebaroner, men at det handler om vanlige arbeidsfolk, sier Stølan.

Hør intervjuet med Stølan her:


ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.