Nea Radio

Ledigheten i Trøndelag er på vei ned

Foto: Nav Trøndelag

Det er nå 22 776 helt ledige og 10 679 delvis ledige i Trøndelag. Dette er henholdsvis 500 og 180 færre enn ved forrige måling 7. april. Totalt er 9,1 prosent av arbeidsstyrken helt ledige og 4,3 prosent er delvis ledige.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Ledigheten er på veg ned, skriver Nav Trøndelag i eipressemelding.

Det er nå 22 776 helt ledige og 10 679 delvis ledige i Trøndelag. Dette er henholdsvis 500 og 180 færre enn ved forrige måling 7. april. Totalt er 9,1 prosent av arbeidsstyrken helt ledige og 4,3 prosent er delvis ledige.

I tillegg er 936 personer, som utgjør 0,4 prosent av arbeidsstyrken, i et arbeidsmarkedstiltak. Bruttoledigheten er dermed på 9,5 prosent.

Det ser ut som om toppen er nådd og at ledigheten siger sakte nedover igjen. Nå som samfunnet gradvis åpner seg igjen, vil stadig flere komme tilbake til jobbene sine helt eller delvis, sier Bente Wold Wigum, direktør i Nav Trøndelag.

Flere ledige kvinner

Av de helt ledige er 10 228 kvinner og 12 053 menn. Blant kvinnene har ledigheten økt marginalt, med 1 prosent, mens antallet ledige menn har gått ned med 5 prosent siste uke. Andelen delvis ledige menn har imidlertid økt med 4 prosent, mens blant kvinner har andelen delvis ledige økt med 8 prosent.

Vi vet av mange av de ledige kommer fra reiselivet, serviceyrkene og butikk og salg. Innenfor disse bransjene er det også mange kvinner, og dette gjenspeiles derfor også i statistikken, sier Wigum.

Økning innenfor reiseliv og transport

De fleste bransjer har nedgang i ledigheten, mens noen få har marginal økning. Reiseliv og transport skiller seg imidlertid ut med klar økning. Fra 7. til 21. april har antallet ledige økt med 3 prosent, fra 4035 til 4 157 personer

Reiseliv og transport er den næringen som er hardest rammet av koronakrisen, og ut fra de signalene som er gitt fra myndighetene, med begrensninger på antall mennesker som kan samles osv., så vil det kunne ta lang tid før vi snakker om normal drift her, sier Wigum.

Ledigheten synker mest innenfor akademiske yrker (-19,3 prosent) og blant ledere (-18,4 prosent). Samtidig er akademikere den yrkesgruppen som har størst økning av delvis ledige (25,2 prosent) fulgt av ingeniør- og ikt-fag (25,1 prosent). Også blant ledere og meglere og konsulenter er det en betydelig økning av delvis ledige de siste to ukene.

Antallet nye registrerte er mer enn halvert, fra 2 100 til 1 014 personer. Blant de nye registrerte arbeidssøkerne oppga 73,5 prosent «er permittert eller kommer til å bli permittert» som årsak. Ved forrige måling var denne andelen 78,3 prosent.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...