Nea Radio

Lav ledighet og god stillingstilgang i Trøndelag

Foto: Marit Langseth

Ledigheten i Trøndelag fortsetter å holde seg lav og var ved utgangen av juni på 1,9 prosent. Også stillingstilgangen er god. I juni var det registret over 3.000 ledige stillinger i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ledigheten i Trøndelag fortsetter å holde seg lav og var ved utgangen av juni på 1,9 prosent. Også stillingstilgangen er god. I juni var det registret over 3.000 ledige stillinger i Trøndelag.

I juni var det 501 færre ledige enn på samme tid i fjor. I alt er det nå 4.540 helt ledige i fylket, i tillegg er det 1.343 personer på ulike tiltak. Dette gir en bruttoledighet på 5.883 personer i Trøndelag.

Ingeniører – på nivået før oljekrisen

– Ledigheten gikk ned med 10 prosent i juni. Nedgangen er spesielt stor innen ingeniør- og ikt-fag. Det er nå 26 prosent færre ledige ingeniører i fylket og vi er nå ned på nivået vi hadde før oljekrisen høsten 2014, sier Eli Drevvatn Engdal, fungerende tjenestedirektør i NAV Trøndelag.

Langtidsledigheten faller

I Trøndelag har også antallet ledige som har vært uten arbeid i mer enn et halvt år falt med 14 prosent mot samme tid i fjor, og det er nå ca. 1 100 personer som er langtidsledig. – Det gode arbeidsmarkedet kommer de personene som står lenger fra arbeidslivet til gode og vi ser at mange arbeidsgivere må tenke nytt i rekrutteringen av arbeidskraft, sier Engdal.

Les også: NAVs arbeidsmarkedsprognose for 2018

Stillingsbasen nav.no med stadig flere stillinger

I mai var registrert 3.074 ledige stillinger i Trøndelag, det er 55 prosent flere stillinger enn i samme tid i fjor. – Noe av økning skyldes at NAV har fått bedre metoder for å fange opp stillinger, men vi har også et svært godt arbeidsmarked, sier Engdal.

Lokale variasjoner i fylket

Hele 32 av Trøndelags 47 kommuner hadde i juni en ledighet på under 2 prosent. Blant kommunene med mer enn 10.000 innbyggere har Namsos og Melhus lavest ledighet, med 1,6 prosent. Deretter følger Stjørdal med 1,9 prosent, Trondheim med 2 prosent, Orkdal, Verdal og Malvik med 2,1 prosent, Levanger med 2,3 prosent og Steinkjer med 2,4 prosent.

Høyest ledighet har Frøya med 2,8 prosent, lavest ledighet finner vi på Høylandet og Fosnes med 0,3 prosent.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...