Nea Radio

Det nye testregimet:

Krevende og belastende

Mange ansatte i skolene i Trondheim venter fremdeles på å teste seg eller på testresultat. Foto: Foto: Mufid Majnun/Unsplash

Det nye testregimet er både krevende og belastende for skolene i Trondheim kommune. Det sier konstituert kommunalsjef for skole, Jannicke Akse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Akkurat nå så er situasjonen krevende og belastende for en del av skolene i henhold til at vi nå prøver ut nye testregimer og nye måter og gjøre det her på. Jamfør det som også har kommet fra nasjonalt hold. Det er krevende å få på plass ihvertfall på enkelte skoler hvor man har en del smitte og mange i karantene, sier Akse til Nea Radio.

Hun forteller om skoler som har ansatte som venter på testsvar, slik at det er et trykk på vikarene og for å få dagene til å gå rundt.

- Akkurat nå så gjøres det en formidabel jobb der ute på skolene våre, fortsetter Akse.

Får ikke tak i tester

Hun sier at det ikke er lett å få tak i testene og at skolene så langt bruker mye tid både på å teste og det å få tak i tester.

- Det gjør det selvfølgelig vanskelig for mange parter. Vi jo på dag to i det nye testregimet slik at de erfaringene som vi har gjort oss nå må vi jo lære av. Slik at det blir levelig for alle parter, sier hun.

For mye ansvar

Utdanningsforbundet har gått ut med at kommuneledelsen legger for mye ansvar på de enkelte skolene i å få gjennomført det nye testregimet. Akser sier at hun har stor forståelse for det.

- Logistikken og apparatet rundt det gjør at det blir ekstra mye for skolelederne og ansatte i skolen. Så jeg har stor forståelse for at man mener at det blir lagt for mye ansvar på dem men det må vi rydde opp i, fortsetter Akse.

- Hvordan skal dere rydde opp i det?

- Vi har hatt en runde med skolene våre i dag og hørt de erfaringene de har gjort seg og hvordan vi kan forbedre oss. Ikke minst så må de få bedre tilgang på tester og få bedre bistand fra oss, sier konstituert kommunalsjef for skole i Trondheim kommune Jannicke Akse.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...