ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Dette er de omkomne:

Inger og Roar fra Overhalla

De to omkomne: Inger Eline Gaundal Stein og Roar Henning Stein. Begge fra Overhalla. Foto: Privat.

Inger Eline Gaundal Stein og Roar Henning Stein omkom i helikopterulykken i går formiddag. De var på tur til familiegården da ulykken skjedde.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2022 kl 11:28

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

De to omkomne som hørte hjemme i Overhalla var Inger Eline Gaundal Stein og Roar Henning Stein. Begge 68 år. De var på tur til familiegården med helikopter da ulykken skjedde og begge omkom.

Pårørende av de omkomne i helikopterhavariet i Verdal i går, ba politiet formidle dette fotografiet av de omkomne til bruk i media. Det opplyser politiet i en pressemelding.

Flyhavarikommisjonen på plass

Ifølge NRK Trøndelag så har flyhavarikommisjonen begynt jobben med å finne ut hva som hendte da helikopteret av typen AS35o styrtet på et jorde i Verdal.

Havariinspektør Tor Nørstegård bekrefter til NRK at havarikommisjonen har opplevd flere ulykker med denne typen helikopter.

– Det er mange ulykker med AS350 som er denne typen, sier han.

Airbus H125/AS350 er en utbredt helikoptertype i Norge og utgjør 85 av de 285 helikoptrene som er registrert i Norges luftfartøyregister per september 2019.

Mest brukte typen

Likevel betyr det ikke at dette er et helikopter som er spesielt utsatt, fordi det også er den mest brukte helikoptertypen i Norge.

– Det er vanskelig å si. Det er nettopp fordi det er så mange av den typen, så jeg kan ikke si noe om det er spesielt utsatt, forteller Nørstegård.

Det vil også ta lang tid før en rapport er klar.

– Vi snakker om uker og måneder før vi har en rapport ferdig.

Nørstegård sier også at det er høyt prioritert å få snakke med piloten og at værforholdene er noe som også blir tatt med i vurderingen av hva som skal ha skjedd.

Det skal ha vært tett tåke i området da helikopteret styrtet.

Nøkkelord

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.