ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Hus tatt av ras:

Alle de seks personene hentet ut av huset

Raset gikk over den gamle E39 i Heim kommune. Foto: Nea Radio-tipser.

Et hus er tatt av ras i Valsøyfjorden i Heim kommune. Alle er ute av huset, men uklart i hvilken tilstand. Et barn som var den femte personen har blitt reddet ut og blir fløyet til St Olavs hospital i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2022 kl 22:49

ANNONSE
Annonse

Det har gått et jordras i Valsøyfjorden i Heim kommune. Et hus skal ha blitt tatt av raset, melder politiet, og tre til fire hus skal ligge utsatt til.

SISTE: Oppdatert kl. 22:23: Alle seks personene i huset som ble berørt av ras, er nå gjort rede for og tatt ut av huset. Politiet vil komme tilbake med mer informasjon om tilstand. Politiet vil være tilstede ved rasstedet med ressurser utover natten.

I følge vår reporter på stedet har et barn som var den femte personen, nettopp blitt reddet ut og blir fløyet til St Olavs hospital i Trondheim. Det skjedde cirka 22:13.


Klokken 21.55 opplyser politiet at nødetatene fortsatt jobber med å få ut de siste to personene fra huset som er berørt av raset. De fire personene som er ute av huset, blir ivaretatt av helse, skriver politiet på sine nettsider.

Sivilforsvaret er på vei med støtte til logistikk og lys, ifølge politiet.

To personer skal fortsatt være i huset, skriver NRK Trøndelag.

– Det jobbes med å få to personer ut fra huset som er tatt av skred. Redningsfolk er inne i huset og det er kontakt med de to personene. Fire personer er evakuert. Det opplyser redningsleder Andreas Ingsøy ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NRK.

– Det er noen folk som er både på innsiden og utsiden av huset. Det er veldig utfordrende arbeidsforhold på stedet fordi det raser veldig fort, sier politiets operasjonsleder Bjørnar Gaasvik til Adresseavisen.

Ifølge Adresseavisen skal fire personer nå være reddet ut av raset. To personer er fortsatt i huset, skriver Aftenposten. En av dem skal være fastklemt.

Det pågår fortsatt søk, får Adresseavisen opplyst av Hovedredningssentralen. Skadeomfanget på de som har kommet seg ut er ukjent. En hundepatrulje bidrar med søk i området.

Flere luftambulanser

Store ressurser er sendt til rasstedet, ifølge politiet. En luftambulanse har fløyet fra rasstedet og landet ved St. Olavs hospital klokken 21.07, ifølge Adressa.

Enda en luftambulanse har kurs samme vei. En tredje luftambulanse er fortsatt ved rasstedet. Totalt skal det være fire helikopter som er involvert i redningsaksjonen. Tre helikopter fra luftambulansen og ett redningshelikopter. Brannvesenet er tilstede med søk og redningsgruppe.

Veiarbeid i området

Hendelsen er uavklart, men det skal foregå veiarbeid i forbindelse med ny E39 i området. Veien forbi rasstedet er stengt.

Ifølge et vitne på stedet, som VG har snakket med, sier at halve huset og en garasje er tatt av raset. Og at raset skal være 300 meter langt og 50 til 100 meter bredt. Det er snakk om en enebolig i et område med spredt bebyggelse.

Mye redningsmannskaper skal være på plass på ras-stedet. Foto: Odd Arne Halaas.

Raset skal ha gått over veien og helt ned til sjøen. Situasjonen er fortsatt uavklart.
Geolog skal være på vei stedet, ifølge Adressa.

Kommunen har satt krisestab

Kommunen har satt krisestab, opplyser ordfører Odd Jarle Svanem i Heim til Adresseavisen. På kommunens nettsider står det at det blir opprettet telefon for pårørende og psykososialt kriseteam.

Det brukes drone i redningsarbeidet. Dronen overvåker bevegelse i raset samt at den har et infrarødt kamera som viser mennesker. Foto: Odd Arne Halaas.


Saken oppdateres

Nøkkelord

ANNONSE