ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Busstreiken:

Elever kommer seg ikke på skolen

Røros videregående skole Foto: Per Magne Moan

Etter den svært spesielle våren med stengte skoler og hjemmeundervisning er rektoren ved Røros videregående skole svært bekymret for situasjonen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist helg ble den pågående busstreiken utvidet til også å gjelde Trøndelag, noe som betyr at blant annet skolebussene har stått stille denne uken.

Dette har ført til at flere elever ikke har kommet seg på skolen. Med den svært spesielle våren med stengte skoler og hjemmeundervisning, frykter rektor Hilde Knutsen ved Røros videregående at dette kan få store konsekvenser for elevene. 48 av elevene ved skolen er rammet av streiken.

– Alle kommer seg ikke på skolen nå. Noen har greid å ordne seg skyss, men av de 48 som bor i Trøndelag og som er avhengige av buss, så er det ikke alle som kommer seg på skolen, sier hun.

Elever fra Innlandet er ennå ikke rammet av arbeidskonflikten og bussene fra Tynset, Os og Tolga går som vanlig.

– Det har vært mye dette året som har vært annerledes enn ellers, sier Knutsen og innrømmer at hun håper konflikten blir kortvarig:

To av elevene som er avhengige av buss, men som har kommet seg på skolen på annet vis denne uken er Samuel Bang og Krister Hårstad fra Ålen. Begge er usikre om de kommer seg til skolen videre utover uken.

Nøkkelord

ANNONSE