Nea Radio

Hva med elever som ikke har internett?

Skoleelever uten internett kan få hjelp. Foto: Screenshot: Speedtest.net by Ookla

Mange er i en situasjon hvor de nå må være hjemme med barn som skal gjennomføre skolearbeid. Hvordan skolene organiserer undervisningen kan være forskjellig, men i de fleste tilfeller vil elevene ha behov for tilgang til internett for å kunne følge undervisningen hjemmefra.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fylkesmannen i Trøndelag avklarer mulighetene for å få dekt nødvendige utgifter til internett når opplæringa foregår digitalt:

Digitale løsninger kan brukes til å gjennomføre undervisningen, levere lekser og for at eleven skal kunne holde kontakten med både lærere og medelever. Internett vil også være viktig for at barn skal kunne kommunisere med jevnaldrende og delta i det sosiale fellesskapet, i en tid hvor man må begrense den fysiske kontakten med andre.

Flere familier har ikke internett hjemme av ulike årsaker. Kanskje har dere i familien ikke råd til å betale for det, eller så kan det være dårlige internettløsninger på boplassen deres. Det er også ulikt i hvilken grad skolene tilbyr en løsning for alle elever som ikke har tilgang til internett. Uavhengig av disse årsakene, skal alle barn ha mulighet til å delta i alminnelige skole- og fritidsaktiviteter.

I den grad skolen ikke tilbyr utstyr eller internettløsninger som gjør det mulig for elever å følge undervisningen, og dere som foreldre selv ikke kan betale, kan dere søke om økonomisk stønad til NAV for å dekke disse utgiftene.

Økonomisk stønad etter sosialtjenesteloven er ment å dekke nødvendige utgifter til livsopphold, dersom dere ikke kan betale for dette selv. Internett vil i de fleste tilfeller være en nødvendig utgift, og spesielt for barn og unge, i en tid hvor det å kunne kommunisere digitalt, vil kunne være nødvendig for å opprettholde kontakt med både skole og sosialt nettverk.

(Nytt fra Fylkesmannen i Trøndelag)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...