Nea Radio

Skolene i Trondheim:

Hurtigtester seg ut av bemanningskrisen

Foto: Øyvind Blomstereng/Trondheim Kommune

Skolene i Trondheim har hatt en vanskelig bemanningssituasjon den siste uken med mange fraværende ansatte som har ventet på time til koronatest. Det nye hurtigtestregimet kan gi en tilnærmet normal situasjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2021 kl 08:09

- Dette nye testregimet som er nå vil forhåpentligvis gjøre bemanningssituasjonen mye lettere. Den siste uken har det vært utfordrende på flere skoler med ansatte som har vært borte på grunn av at man har ventet på time til test. Nå får de muligheten til å komme fortere tilbake med disse testene, sier konstituert kommunalsjef for skole Jannicke Akse i Trondheim kommune til Nea Radio.

Helsedirektoratet og FHI sendte fredag et brev til alle landets kommuner med anbefalinger hva de bør prioritere ved stort press på smittesporings- og testkapasiteten, og hvilke tiltak de kan innføre etter mange lokale smitteutbrudd har skapt en utfordrende situasjon.

I skolene i Trondheim kommune er det per i dag 22 skoler der elever har påvist smitte og hvor det er ganske mange elever som venter på testing. Den samme situasjonen er det med ansatte. Akse sier at de har startet i dag med å få ut hurtigtester til skolene.

- I dag har vi startet på noen av disse skolene med å få ut hurtigtester og spytt-tester til elever og ansatte. Foreløpig har jeg bare hørt positive tilbakemeldinger på det i henhold til at man får testet seg raskere, får fortere svar og kan komme tilbake til undervisningssituasjonen og være på skolen, sier hun.

Ledere som vikarer

For enkelte skoler har det vært høyt fravær blant de ansatte og utfordrende å få tak i vikarer. Akse sier at det har vært en vanskelig situasjon.

- Det løses internt på skolene med de folkene man har, og noen steder har ledere tatt undervisningstimer for å få løst bemanningssituasjonen. Det skal ikke gå ut over timetallet til elevene selv om det har vært utfordrende, sier hun.

Akse håper på en mer normal skolehverdag både for elever, ansatte og foresatte i tiden fremover.

- Når nå elevene og de ansatte kan være på skolen uten og vente på testing vil kunne ha skolehverdagen slik som vi ønsker på grønt nivå og normal. Det er jo det vi håper at det nye testregimet i Trondheim skal føre til, legger hun til.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...