ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Turisthyttene åpner:

Nå starter sommeren i fjellet

STORERIKVOLLEN er klar for en ny sommersesong. Foto: Anette Berglund

I dag åpner de betjente hyttene i Sylan og Trollheimen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Til tross for mye snø i høyden, er det nå gode muligheter for fotturer i fjellet, sier Frode Støre Bergrem, daglig leder i Trondhjems Turistforening i ei pressemelding.

Vertskap på plass

I Sylan åpner nå Schulzhytta, Nedalshytta og Storerikvollen dørene for betjent drift. I Trollheimen er det Jøldalshytta, Trollheimshytta og Gjevilvasshytta som sesongåpner fredag.

- Alle vertskapene er på plass, maten har kommet i hus, og hyttene er vasket og rengjort. Nå gleder vi oss til en vanlig sesong i fjellet. For første gang siden 2019 kan gjestene komme på vanlig "drop in", men det er også fint å bestille plass før man kommer for de som ønsker det. Noen vil gjerne ha eget rom til sitt turfølge, og det er det muligheter for ved forhåndsbestilling, sier Bergrem.

ANETTE BERGLUND er vertinne på Storerikvollen. Foto: Andreas Reitan

NEDALSHYTTA: Vertinne Turid Strickert er klar til å ta i mot årets fjellturister. Foto: Marthe Belsvik Stavrum

Snø i høyden, men ganske snøfritt på noen ruter

Det er bart og fint rundt alle de betjente hyttene i Sylan og Trollheimen. Her er det fint for dagsturer. - Ønsker du å gå mellom hyttene er det snøfritt på noen ruter, men du må være forberedt på at det er snø i høyden. Snøen har satt seg til sommersnø og er fast og fin å gå på. Det er en fordel med gamasjer når man går på snø, da spruter det ikke snø ned i turskoa, sier Bergrem.

Foto: Andreas Reitan

- Skal man over 1000 moh. må man også være forberedt på at en del av rødmerkingen er dekt av snø. Derfor er kart og kompass ekstra nødvendig på turer i høyden nå. Heldigvis ligger det ikke metervis med tykk snø i høyden, og dette vil nok forsvinne fort nå når temperaturen har kommet på plussiden også i fjellet, sier Bergrem.

NEDALSHYTTA kan endelig åpne dørene for en ny sommersesong. Foto: Turid Strickert

Sjølbetjente hytter

De selvbetjente hyttene, og Fjellgårdene Bårdsgarden og Kårvatn, er også klargjort for sommeren. Alt er klart og proviant er fylt opp. Har du med DNT standardnøkkelen kommer du deg inn på alle disse hyttene. I alt er det 550 DNT hytter i hele Norge man kan benytte seg av om man har denne nøkkelen og er medlem i turistforeningen.

RAMSJØHYTTA åpner søndag 26. juni. Den nye prakthytta er absolutt verdt et besøk i sommer! Foto: Eskil Følstad

Ramsjøhytta åpner 26. juni

Søndag 26. juni er det klart for offisiell åpning av nye Ramsjøhytta.
Den gamle hytta var nedslitt og er erstattet av ei ny og fremtidsretta hytte.

– Dette blir ei funksjonell og moderne hytte som glir fint inn i de flotte omgivelsene, sier daglig leder i TT, Frode Støre Bergrem.

– Det har vært en lang prosess fram til dit vi er i dag. En reise hvor vi har vært opptatt av å ha god og ryddig dialog med alle aktører i området. Reindriftsnæringa, grunneiere, lokalbefolkning, verneforvaltning og Tydal kommune har vært viktige parter som alle har bidratt med forslag til gode løsninger, slik at vi nå har bygd ei flott hytte som alle parter slutter opp om. Dette har vært viktig for oss etter som bærekraft er et satsingsområde for TT, og samarbeid mellom alle aktører som har sitt virke i fjellet er viktig for at tiltak vi gjør i dag blir en positiv tilvekst til fjellkulturen, sier Bergrem.

Foto: Andreas Reitan

Hør Nea Radio/Radio E6 sin podkast "På tur". Ramsjøhytta kan du høre i program 10.

Nøkkelord

ANNONSE