Nea Radio

17. mai på overtid:

Her feirer bygda én måned etter

17. mai-stemningen ble tatt med rundt i Melhus sentrum og til omsorgssenteret. Foto: Lise Hågensen / NRK

Det er aldri for seint å feire nasjonaldagen. I alle fall ikke i Melhus, der man feiret med is, brus og korps – den 15. juni.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Selv om man skrev 15. juni i kalenderen tirsdag, var det full 17. mai-stemning i Melhus i Trøndelag.

Se video fra 15. mai-feiringen på NRK Trøndelag sin nettside.

Årets feiring for korpsets del ble nemlig avlyst kvelden før nasjonaldagen i år, da flere av medlemmene havnet i karantene.

Derfor var det stor glede da de endelig kunne marsjere i gatene nå – i juni.

– Det var helt fantastisk. Det var stor stas for alle våre musikanter å endelig få vise frem det de har øvd på i hele år, sier Stian Brun-Pedersen til NRK.

Han er leder i Melhus skolekorps og gikk foran i toget med fanen. Den originale feiringen i bygda ble avlyst kvelden før 17. mai i år.

– Da var det veldig mange triste musikanter som hadde gledet seg til å vise frem både uniformer og det de hadde øvd på. Så nå gjorde vi endelig litt ekstra stas på dem i juni, da, forklarer Brun-Pedersen.

Saken er også omtalt i Trønderbladet .

– Det var godt å ha 17. mai-minner, sier korpsmusikant Elias Langørgen Johansen (16) til avisa.

Flere ble forvirret

Det tradisjonelle norske 17. mai-været var også på plass: Litt sol og mest regn.

Brun-Pedersen er klar på at folk har savnet denne festdagen i år.

Og ingen 17. mai – eller 15. juni – uten Gammel Jegermarsj.

– Den må jo så klart med. Det var noen som kanskje ble litt forvirret og tenkte «hva er det som skjer», men det gikk fint. Det var utrolig gøy å se de blide menneskene og blide musikanter. Selv om det er juni så ble det veldig fint, sier han.

Selv om det slo an med 15. juni-feiring i år, satser korpset på vanlig og skikkelig feiring på nasjonaldagen neste år.

– Det var hyggelig med 15. juni, men det er ingenting som er som 17. mai, altså, jeg må innrømme det.

– Ei vitamininnsprøytning

Melhus-ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) forteller at det var veldig artig.

Jorid Jagtøyen, ordfører i Melhus. Foto: Morten Andersen / NRK

Kommunen stilte også opp med tradisjonelt 17. mai-tilbehør til deltakerne: Is, brus og pizza.

– Det må jo til. Dette var veldig artig. Vi må ivareta smittevernet, men det er mye man kan gjøre med trygge rammer nå, sier Jagtøyen til NRK.

Ordføreren sier korpset var veldig uheldige 16. mai da mange havnet i karantene. Nå stilte folk opp med flagg og vinket fra balkonger.

– Jeg tror det gjorde godt for dem selv, men også for alle oss andre som fikk høre og se dem. Det var ei vitamininnsprøyting.

– Veldig hyggelig å se at ungene og ungdommene er samlet igjen og kan utøve sin fritidsaktivitet. Det gleder et ordfører-hjerte stort. Nå ser vi at det går an å gjøre ting igjen, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...