ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Senterpartiets liste klar:

Heggem og Hallem på topp

Guri Heggem er innstilt på andre plass på fylkestingslista. Hun er 57 år fra Røros og sitter i dag i hovedutvalg Næring i fylkestinget og er gruppeleder for Senterpartiet på Røros. Foto: Tom Gustafsen.

Det er tidligere offentliggjort at komiteen har innstilt Tomas Iver Hallem fra Verdal på første plass, men nå er hele listeforslaget til Senterpartiet i Trøndelag ferdig.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2022 kl 08:18

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

– Nominasjonskomiteen i Trøndelag Senterparti innstiller Tomas Iver Hallem, Guri Heggem, Ole Herman Sveian, Hege Nordheim-Viken, Lars Myhr Sandlund og Kari Anita Furunes på de seks første plassene på fylkestingslista, skriver partiet i en pressemelding.

Tomas Iver Hallem er 47 år fra Verdal og er i dag varaordfører i Trøndelag fylkeskommune.

Guri Heggem er 57 år fra Røros og sitter i dag i hovedutvalg Næring i fylkestinget og er gruppeleder for Senterpartiet på Røros.

Ole Herman Sveian er 48 år fra Malvik. Han er i dag varaordfører i Malvik og fylkesleder i Trøndelag Senterparti.

Hege Nordheim-Viken er 53 år fra Høylandet. Hun er inne i sin tredje periode som ordfører i Høylandet kommune, Hun har også tidligere sittet i fylkestinget i Nord- Trøndelag.

Lars Myhr Sandlund er 23 år fra Steinkjer der han sitter i kommunestyret. Han er også fylkesleder i Trøndelag Senterungdom og Senterungdommens fremste kandidat til fylkestingslista.

Kari Anita Furunes er 43 år fra Meråker. Hun er leder for hovedutvalg utdanning i fylkestinget i inneværende periode. I forrige periode var hun ordfører i Meråker.

På de neste plassene følger Hallgeir Grøntvedt, Ørland, Ida Stuberg, Inderøy, Nora Stein Baustad, Trondheim, Emilie Ryen Løkken, Trondheim, Nils Forren, Heim, og Lillian Hatling, Steinkjer.

To runder med innspill

Nominasjonskomiteen legger fram sitt forslag på bakgrunn av grundige prosesser i organisasjonen der det har vært to runder med innspill fra lokallaga, skriver partiet.

– Komiteen har lagt vekt på en kombinasjon av fornying og kontinuitet på lista. Det er mange som sitter på fylkestinget i dag som er med videre, samtidig som det er en del nye navn, sier de videre i pressemeldingen.

Komiteen har lagt vekt på en god geografisk spredning, kjønnsbalanse og kandidater fra alle aldersgrupper. Det er ei liste med totalt 65 navn (som er maks. antall som er tillatt), hvorav 34 damer og 31 menn. Det er representanter fra alle fylkets 38 kommuner.

Komiteen legger fram lista for endelig behandling på nominasjonsmøtet som avholdes på Steinkjer rådhus lørdag 26. november.

Se hele lista her:

Foto: Skjermbilde fra pressemeldingen.

Foto: Skjermbilde fra pressemeldingen.

Nøkkelord

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.