ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Pånnivågn ute med nytt album:

– Har blitt voksne

Foto: Thomas Jergel/Camerat.

Tirsdag slapp steinkjerbandet Pånnivågn sitt tredje studioalbum «Evig kaos». Med dette albumet tar trønderhardrockerne ytterligere steg bort fra låter som «Gommipuppa», «Sommerpils» og «Ode te snusn».

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2022 kl 13:00

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

– Flere av oss var tenåringer når den første skiva ble skrevet, og tekstene gjenspeilet nok livene våre da. Det var "drekking, puppa og snus" som var fokuset. Så viste vi en mer voksen side på det neste albumet, og nå har vi nok tatt ytterligere steg. Denne plata gjenspeiler vårt syn på verden slik som den er i dag hvor vi er etablerte med samliv og barn, forteller vokalist Håvard Haugan i en pressemelding.

Pånnivågn kan fra tidligere vise til fullengderne «Sle dæ beinttj ned» (2006) og «Mellom alt og ingenting» (2012).

«Sånn æ e», «Tourniquet», «Tung sekk» og «Jærv» er noen av låtene på det nye albumet, og tematikken er hverdagsliv, depresjoner, krig og kjærlighet.

– Bandet som tidligere var mest kjent for rølp og fest, fremstår nå i en mer voksen og profesjonell utgave – men fortsatt med allsangvennlig og fengende hardrock, sier bandet videre i pressemeldingen.

Comeback i 2021

Etter nesten ti års pause gjorde bandet comeback i 2021, noe som samtidig markerte et skifte til et modent band med en mer striglet og allsangvennlig produksjon. Samtidig som bandet biter fra seg med kvasse og samfunnsaktuelle tekster.

– Våre fans har imidlertid ingenting å frykte. Vi vil fortsatt være lydsporet av den perfekte lørdag, og jeg lover det vil rykke i rockefoten, sier Haugan.

Albumslippet vil bli markert i stor stil. Turnévirksomhet fra Tromsø i nord til Åndalsnes i sør, skal krones med en større jubileums- og releasekonsert på Klubbscenen i Steinkjer samfunnshus den 19. november. Her lover Pånnivågn et heftig sceneshow, og har med seg gjester som DEP, Frank Slått fra HAT og Steinkjer mannssangforening opp på scenen.

– I disse dager er det faktisk 20 år siden Pånnivågn så sin spede start i et gutterom i Follafoss. Det må vi markere skikkelig. Vi har nok aldri levert på høyere nivå live enn nå, og det gleder vi oss til å vise Steinkjer på releasekonserten. Vi tror både nye og gamle fans vil like «nye» Pånnivågn, avslutter Håvard.

Om «Evig kaos»:

«Evig kaos» er spilt inn og mikset hos Lydfolket studio på Inderøy. All tekst og musikk er skrevet av Pånnivågn. Albumet er produsert av Pånnivågn og Kenneth Aksnes, og mastret i Skarp studio i Trondheim. Albumcoveret er designet av trondheimskunstneren XLI.

Musikken ble sluppet på Spotify, iTunes og andre digitale musikkplattformer tirsdag 8. november 2022. Albumet kommer også på vinyl.

Om bandet: Med utgangspunkt i levde liv i Follafoss og Steinkjer kombinerer Pånnivågn groovy, riffsterk og fengende hardrock med elementer fra metal, punk, pop og trønderrock. Med sine norske tekster på dialekt og allsangvennlige refreng har bandet begeistret både anmeldere og konsertgjengere. Etter fjorårets utgave av Steinkjerfestivalen sto Pånnivågn for det som mange festivalgjengerne mente var årets konsert. Spillejobben utløste også gode omtaler i lokalpressen. Pånnivågn kan fra tidligere vise til fullengderne «Sle dæ beinttj ned» (2006) og «Mellom alt og ingenting» (2012). For sistnevnte plate vant bandet fagbladet Musikkpraksis’ publikumspris. Bandet ble etablert i Follafoss vinteren 2002/2003.

Pånnivågn består av: Håvard Haugan (vokal), Ola Årbogen (gitar), Alexander Rødøy Bakken (leadgitar), Kenneth Stallvik (bass), Per Ivar Bruheim (trommer) og Håkon Harald Henrik Haugnes Haugan (keytar, orgel og vokal). Guro Haugnes Haugan er assosiert medlem på kor og perkusjon.

Nøkkelord

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.