Nea Radio

Glad for rolig start på påska

ROLIG: Rolig start på påska. Det er operativ leder i Sør-Trøndelag Røde Kors Hjelpekorps, Marius Rosøy, glad for. Foto: Sør-Trøndelag Røde Kors

Etter å ha lagt den første påskehelga bak oss, er det på sin plass å skryte av alle som tar forholdsregler og passer på hverandre, sier Marius Rosøy i Røde Kors Hjelpekorps.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi var spente på hvordan det kom til å gå. Tidligere år har vi sett stor utfart og ofte hatt hendene fulle, sier Marius Rosøy.

Han er operativ leder i Sør-Trøndelag Røde Kors Hjelpekorps.

Hadde alt vært som vanlig ville Rosøy og flere frivillige vært samlet på en Røde Kors-hytte for å koordinere alle oppdragene rundt om i fjellet. Og mange flere frivillige ville vært klare for å rykke ut fra hytter rundt om i fylket.

I år har hjemmekontoret blitt informasjonssentral, og de første dagene har vært rolige.

– Vi hadde ett henteoppdrag i helga, men det var bare hundre meter fra bilveien, så det var enkelt for de frivillige å komme til og hjelpe.

Røde Kors-frivillige fra hele landet melder om rolige dager. Det gjelder også i Trøndelag.

– Det tyder på at folk tar situasjonen på alvor og ikke legger ut på lange turer.

Annerledes beredskap, men ikke uforberedt

Røde Kors har hatt forhøyet beredskap i påska siden ulykkespåska i 1967, som førte til fjellvettreglene og Røde Kors Hjelpekorps' vante tilstedeværelse i påskefjellet.

– Pandemien har gjort at vi må omstille oss. Vi legger alltid planer for å være best mulig rustet for å hjelpe, men de planene har blitt litt annerledes i år. Det ville jo vært dårlig beredskap om vi skulle samle alt vi har av søk- og redningspersonell i trange hytter og risikere at frivillige blir syke.

– Det kan bety at vi må bruke litt ekstra tid på å rykke ut til enkelte oppdrag til fjells.

Rosøy ber folk om å fortsette å følge råd fra myndighetene og ha både fjellvettregler og koronavettregler i bakhodet denne påska.

– Den første helga har vært en svært positiv opplevelse, så alle som har tatt forholdsregler og passer på hverandre fortjener et klapp på skuldra.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...