ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Forfulgt av Putins hval

RUSSISK BESØK: Namdalen har i en lengre periode hatt besøk av Hvaldimir. Trolig var det Hvaldimir som fredag var litt vel nærgående en båt i Namsen. Foto: Knut Arve Langeng

Fredag ble en båtfører forfulgt av Hvaldimir.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fredag formiddag mottok politiet melding om en stor hvit hval som var svært nærgående overfor en båtfører. Hendelsen har skjedd i Namsen, da hvalen fulgte båtføreren oppover.

- Melder var redd for at båten ville bli veltet, skriver politiet på Twitter.

Foto: Knut Arve Langeng

Namdalsavisa skrev tidligere denne uken at kjendishvalen Hvaldimir har tatt turen til Namdalen. Flere personer har sendt bilder til avisen av hvalen. Det er derfor ikke usannsynlig at det er kjendishvalen Hvaldimir som har vært nærgående.

Hvaldimir ble for første gang oppdaget i april 2019 ved Rolvsøya i Finnmark. Flere har spekulert i om hvithvalen er en spionhval, eller om den blir brukt som terapihval.

Denne ukens ankomst til Namsos, er ikke første gang Hvaldimir blir oppdaget i Namdalen. I fjor høst besøkte kjendishvalen Bindalsfjorden, før Hvaldimir dro videre til Flatanger på nyåret.
Som i likhet med en annen kjendis under vann, hvalrossen Freya, har også Hvaldimir ikke latt ting være i fred. I februar i år kappet Hvaldimir tauet hos Aqua Kompetanse, noe som førte til ekstrautgifter på flere titusener, skrev Namdalsavisa den gang.

Foto: Knut Arve Langeng

ANNONSE