Nea Radio

Ferie med mening

FMM: Barnekreftforeningen tilbyr feire med mening (FMM) på Røros fra 16. - 21. juli. Foto: Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningens "Ferie med mening" flytter denne sommeren fra Selbu til Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Barnekreftforeningen i Trøndelag og Møre og Romsdal arrangerer også i sommer "Ferie med mening", et rekreasjonstilbud til familier med barn og ungdom under behandling for kreft, eller som er ferdigbehandlet det siste året. Arrangementet skal være en kombinasjon av ferie med fritidsaktiviteter og faglig innhold.

Fra Selbu til Røros

Ferie med mening for fylkesforeningene Trøndelag og Møre og Romsdal har tidligere vært arrangert på Peder Morset folkehøgskole i Selbu i 19 år, men har i år byttet destinasjon og har leid hele Unicare Røros i perioden 16. – 21. juli.
I år er det påmeldt 21 familier, i tillegg til 28 ungdommer som skal være med å aktivisere barna og gi de voksne et lite pusterom.

Pusterom

Ferie med mening handler om å gi familien det lille pusterommet de kan få i en ellers kaotisk hverdag, med sykehus, leger, blodprøver og lavt immunforsvar. Disse familiene kan gjerne ikke reise på ferie hvor de og barna deres er utsatt for smitte. Derfor er dette et tilbud som gir dem mulighet for en liten ferietur.

Allsidige aktiviteter

- Vi har mange aktiviteter også denne gang, forteller Monica Engan i Barnekreftforeningen. - Kverneng gård byr på aktiviteter i form av rebusløype, pil og bue, samt popcorn på bålpanne. Vi skal ha blålysdag med brann-og redningstjenesten og cruising med Røros AmCar Club. Basseng, klatrevegg og gymsal vil også bli mye brukt.

- Fagdager for voksne skal være rettet mot den situasjonen man er kommet i, hvordan se fremover og gjøre det beste ut av dagene, slik som dagene har blitt. Faglig innhold for barna vil være kreativt verksted hvor de blant annet benytter farger for å uttrykke følelser.

- Vi vet av erfaring, også av egen, at de som deltar på "Ferie med mening" reiser hjem med påfyll av gode stunder, nye bekjente og nye vennskap, sier Monica Engan, styremedlem i Barnekreftforeningen Trøndelag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...