Nea Radio

Skal lage potetgull fra Frosta:

- Fabrikken skal ligge midt i åkeren på Frosta

Tommy Hanson Wikmark står bak idéen til Frostachips. Foto: Baard Danielsen

Tommy Hanson Wikmark fikk en idé om å lage et trøndersk potetgull for fem-seks år siden. Nå blir idéen til virkelighet. - Blir et potetgull for trøndere og med trøndere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det er en selvfølge at vi skal lage potetgull på Frosta. Det har vært dyrka potet i generasjoner der, så potet kan de utpå der, sier Tommy Hanson Wikmark.

Han jobber i selskapet Candy People og er mannen bak idéen om å lage potetgull fra Frosta.

- Idéen kom for fem-seks år siden da jeg gikk rundt på matfestivalen i Trondheim. Jeg visste om de gode grønnsakene fra Frosta og da begynte ideen å komme om at vi skulle lage potetgull og hvordan vi kunne foredle de gode grønnsakene på Frosta. Vi har spist Sørlandschips lenge nok nå, sier Wikmark.

Han jobber til vanlig i snacks -og godteribransjen og er opptatt av at folk skal kose seg.

- Det her skal være kosevare og når man skal kose seg er det viktig å spise det beste.

Poteten i sentrum

Wikmark er opptatt av at potetene skal være dyrket lokalt.

- Fabrikken skal ligge midt i åkeren på Frosta, og så skal vi ta potet fra Frosta og omegn.

Han har noen tanker rundt hvilke smaker som kommer.

- Det skal smake potet av det, ikke bare fett og salt. Når jeg sier salt, så må det være salt-potetgull. Salt og pepper-potetgull og paprika-potetgull må vi også ha.

Selskapet Candy People leverer snacks og godterier til de store dagligvarekjedene Rema, Coop og Norgesgruppen, i tillegg til kinoene rundt om i landet.

- Vi kan målgruppen og de vi skal levere Frostachips til, sier Wikmark.

Har med kokk i verdenstoppen

Med seg på laget har de kokk Christopher Davidsen, som tok sølv i Bocuse d'Or, VM i kokkekunst i 2019. Han skal hjelpe til med å utvikle forskjellige smaker.

- Vi skal ikke bare ha verdens beste råvarer, men vi skal ha verdens beste mennesker med oss.

Potetbøndene på Frosta skal være leverandører. Det er inngått et samarbeid med Produsentpakkeriet Trøndelag som er eid av 200 bønder fra Oppdal i sør til Namdalen i nord. De skal ta imot potene og grønnsakene fra bøndene og deretter vaske og pakke alle potetene.

For trøndere, med trøndere

De er kommet et godt stykke på vei i prosessen med Frostachips. Nå ønsker de seg flere medeiere på laget. Hvem som helst kan bli medeier i selskapet. De holder på med en folkefinans hvor folk har mulighet til å bli med inn på eiersiden i chipsfabrikken.

- Fra under 2000 kroner kan alle bli medeier i chipsfabrikken. For det her skal være en chipsfabrikk for trøndere og med trøndere. Vi sjekker ikke postkoden din, så du får lov å være medeier hvis du kommer fra Oslo, men først og fremst er vi opptatt av å ha med trønderne, sier Wikmark.

- Vi har mye bra i Trøndelag, men vi har ikke noe potetgull. - Når de første posene kommer i butikken, ønsker vi at flere tusen trøndere sier "det her er litt mitt".

Målet er at Frostachips skal være klar for lansering i løpet av vinteren neste år.

Her kan du høre hele intervjuet med Tommy Hanson Wikmark om Frostachips:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nea Radio bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...