Nea Radio

2,5 kilometersregelen:

– En seier for lokaldemokratiet, sier Høyre som stemte mot forslaget

2,5 kilometersregelen er en saga blott. Bildet er tatt på Nesjøen. Foto: Erik Tangstad Kirkvold

– Høyre, KrF og Venstre har tydeligvis ikke tro på at vettet et jevn fordelt her i landet, sier Senterpartiets Heidi Greni som stiller seg undrende til Høyres stemmer i denne saken.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2020 kl 15:34

Tirsdag kom nyheten om at regjeringen lar kommunene bestemme mer over snøskuterkjøring i kommunene. Det vil derfor fra 1. oktober, når den nye regelen trår i kraft, ikke lenger være krav om at hytter må ligge minst 2,5 km fra brøyta vei for at det skal kunne gis tillatelse til bruk av snøskuter for transport av bagasje og utstyr.

Her er stemmefordelingen

Vedtaket ble gjort med 49 mot 36 stemmer. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet stemte for vedtaket. Enkelte vil nok stusse over at Høyre stemte nei.

Stortingsrepresentant Elin Agdestein sier partiet har sendt forslaget ut på høring og stemte som de gjorde for å være konsekvent overfor prosesser som pågår.

– Vi gjorde dette litt for å markere at vi fører politikk på egne premisser og ikke basert på det som kommer av forslag fra opposisjonen. Men vi er enige i at grensa skulle fjernes og derfor sendte vi forslaget ut på høring, sier hun og innrømmer at hun er glad for at man nå har fått landet denne saken.

Hør intervju med Elin Agdestein her:

Senterpartiets Heidi Greni sier det er opposisjonen på Stortinget som i denne saken har instruert regjeringa å fjerne 2,5 kilometersgrensen.

– Ellers har dette aldri kommet i stand, sier hun.

Greni synes det er litt spesielt at Høyre selger inn denne saken som om de stemte for.

Hør intervju med Heidi Greni her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...