Nea Radio

Fersk undersøkelse:

En av tre kjører mer bil enn før

Illustrasjonsfoto Foto: Tryg Forsikring

Forsikringsbransjen registrerte over 900.000 bilskadesaker i fjor, en økning på 3.5 prosent fra året før, viser tall fra Finans Norge. Det setter vi blant annet i sammenheng med økt bilbruk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Mer bilkjøring betyr flere biler på veiene og flere ulykker. Samtidig er det ikke overraskende at så mange foretrekker bilen for å unngå smittefaren ved kollektivtransport. Det handler om smittevern, og er jo også noe myndighetene har oppfordret til, sier Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Oslo og Viken topper

Høyest andel i undersøkelsen finner en i Oslo og Viken med 36 prosent, og lavest i Agder/Sør-Østlandet, Trøndelag og Nord-Norge med 29 prosent.

Kjønnsmessig er det likt fordelt blant bilister som kjører mer, men aldersmessig er andelen høyest blant bilister 18-29 år med 36 prosent, og lavest i gruppen 50-59 år med 28 prosent.

For de som kjører betraktelig mer bil enn før koronakrisen er det viktig å sjekke at kilometerstanden stemmer sånn noenlunde med hva forsikringen dekker.

– De fleste av våre kunder har oppgitt 12.000 kilometer som årlig kjørelengde i forsikringen sin, men kjører man betraktelig lengre enn oppgitt bør man justere kilometertallet på forsikringen for å unngå en eventuell avkortning ved en trafikkulykke, sier han.

7 av 10 unngår kollektivtransport

I undersøkelsen, som er foretatt av YouGov for Tryg Forsikring, svarer hele 71 prosent at de unngår kollektivtransport hvis de kan på grunn av fare for å bli smittet.

– Det er naturlig å tro at tilbudet av alternativer til kollektivtransport er avgjørende for mange, men samtidig er det positivt at folk forsøker å begrense antall kontakt- og smittepunkter der de kan, sier Brandeggen.

På dette spørsmålet er andelen kvinner høyere enn menn, 74 mot 69 prosent. Aldersgruppen 60+ år topper med 78 prosent, mens 18-29 år er lavest med 65 prosent.

Geografisk finner vi høyest andel i Viken og Innlandet, Agder og Sør-Østlandet med 74 prosent, og lavest i Trøndelag og Nord-Norge med 67 prosent.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...