Nea Radio

UT PÅ TUR: Flere uker har gått siden Svein Kirknes satte kurs for Kirknes fra Stjørdal. Torsdag er han igjen tilbake der turen startet. Foto: Sofie Sørum

Kona ville ikke være med på tur:

Dro til byen og kjøpte seg en dukke

400 mil har han snart lagt bak seg, og hver eneste mil med kun et mål, nemlig å samle inn penger til kreftavdelingen for barn på St. Olavs. Torsdag er han tilbake der det hele startet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den 9. juni sto han klar utenfor Torgkvartalet kjøpesenter på Stjørdal. Klokken 19 rullet Zetor'n bortover brosteinen med kurs for Kirkenes.

På dag 43 av turen, torsdag den 21. juli, var det klart for siste etappe på turen.

- Det kjennes godt i kroppen. Det er som om du har vært en uke til fjorten dager på sjøen, kjenner at det vibrerer i hele kroppen.

Det sier mannen som i 43 dager har tilbragt tid på traktorsetet, Svein Kirknes, når Nea Radio spør hvordan det har vært å være kropp på denne turen.

LES OGSÅ: Mener det er for dårlig yrkesfaglig tilbud

Foto: Sofie Sørum

Et godt formål

Målet med turen var å kjøre t/r Kirkenes, dersom Zetor'n holdt til det, noe den 61 år gamle Zetor'n selvfølgelig klarte.

- Fant den bak en frauhaug i Tydal, og den så ikke slik ut da, sier Kirknes om den spesielle blå traktoren.

Og spesiell traktor det er det så absolutt, ifølge Kirknes. Nylig møtte Kirknes en som tidligere drev med å reparere Zetor-traktorer. Han hadde selv aldri vært borti den typen, og spekulerte i om det faktisk var en Zetor ettersom den er blå, forteller Kirknes.

De mange som har tatt igjen Svein langs veien, har blitt møtt av et hvitt og tydelig skilt bakpå den blå hengeren. En stor motivasjon for turen har for Svein vært å samle inn penger.

- Samler inn penger til kreftavdelingen for barn på St. Olavs, forteller Svein.

Foto: Sofie Sørum

LES OGSÅ: Hotellekteparet gir seg etter 35 år

Kona ville ikke være med

Selv om traktoren bare har et sete, har han nette vært helt alene på den 400 mil lange turen.

- Spurt kona om hu ville være med på turen, men det ville ikke hun. Dro derfor til byen for å kjøpe meg en dukke, sier 63-åringen fra Stjørdal, før han fortsetter:

- Da ble hun sittende frampå Zetor´n, noe hun har taklet fint da

Foto: Sofie Sørum

Den over 40 dager lange turen har bydd på en rekke opplevelser for Svein.

- Folk har stått i vinduene og vinket. Naboer har ringt til hverandre for å varsle om at noen kommer etter veien.

Når Svein omsider kommer til Stjørdal torsdag ettermiddag, blir det å kjøre rett på veterantreff. Der blir det å møte de mange andre som deler interessen for gamle traktorer, biler og motorsykler. Etterpå blir det å dra hjem til kona.

- Håper jeg får kom inn da, sier den ivrige traktorføreren.

Hør hele intervjuet med Svein Kirknes i lydfilen under.

ANNONSE