ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Nea Radio

Jobbet like ved ulykkesstedet:

- Det luktet parafin og bensin

Enor legger ned fiberkabler like ved der helikopteret styrtet. Arbeiderne på stedet så helikopteret fly over stedet, men så ikke havariet. Foto: Karin Jegtvik

Ola Vang jobbet like ved der helikopteret styrtet tirsdag formiddag. Han så ikke ulykka, men kjente det lukta av parafin og bensin.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2022 kl 21:03

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

- Jeg hørte at helikopteret letta og så at det fløy over oss, men det var så tett tåke at vi så ikke ulykka, forteller Ola Vang.

Leste det på nett

Han jobber i E-nor og er i gang med å legge fiberkabler like ved ulykkesstedet. Det var veldig tett tåke og vindstille da ulykken skjedde.

- Vi kjente etter hvert at det lukta bensin og parafin, og like etterpå kom det utrykningskjøretøy kjørende forbi oss og oppover mot ulykkesstedet. Vi visste ikke hva som hadde skjedd før vi leste det på nett, sier Vang.

- Dette er dypt tragisk. Ikke mer å si om det. Både for selskapet, de involverte og pårørende til alle som er berørte.

Mye trafikk

Vang og kollegaen jobber om lag 300 meter unna stedet helikopteret havarerte, men støyen av anleggsmaskiner og bruk av hørselvern gjorde at de ikke hørte eller så selve ulykken. Politiet bekrefter at de har snakket med andre vitner som hørte ulykken.

En gårdbruker som bor like ved har forklart at han hørte et rabalder før det ble helt stille.

Det har vært mye trafikk forbi arbeidsstedet til Vang og kollegaen i dag, men nå har politiet satt opp sperringer over veien.

- Ja, det har vært mye trafikk forbi her i dag. Både av skuelystne og folk som jobber på stedet, forteller Vang.

- Vi har prøvd å begrense trafikken opp til ulykkesstedet ved å henvise til alternativ kjørerute eller vente, så de som jobber på stedet får fred til å gjøre det de skal.

Nøkkelord

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.