Nea Radio

Korona:

Det er nå det gjelder – du må bidra!

Epidemien med koronaviruset (covid-19) har nå spredd seg til så å si hele verden. - Vi ber om at du blir med på dugnaden for å begrense smitte, sier Fylkesmannen i Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Koronaviruset har forårsaket rundt 120 000 kjente tilfeller og rundt 4500 dødsfall rundt om i verden. Også i Trøndelag er flere smittet. Tidligere klarte vi å spore smitteveiene, men nå er det flere tilfeller av det som kalles vedvarende smitte. Det vil si at man ikke kan spore hvor eller hvordan smitten oppsto.

Utsette epidemien

Målet til helsemyndighetene er å utsette epidemien lengst mulig. Mange av oss vil bli syke, og for de fleste av oss er den ufarlig, men ikke for alle. Ved å stille oss solidarisk til de tiltakene som er innført, kan vi begrense smitte, slik at utsatte grupper ikke blir syke og at det helsepersonellet som skal hjelpe ikke selv blir syk.

Det er en grunn til at alle skoler er stengt, at folk jobber hjemmefra og at noen sitter i karantene.
Det er fordi redusert kontakthyppighet i befolkningen bidrar til mindre smitte. Skal smittevernstrategien lykkes, må vi alle bidra.

Hold-regler

Folkehelseinstituttet har fire gode «hold-regler»:

Hold deg ren på hendene, unngå å forurense hendene ved å ta på andre mennesker og gjenstander ute, unngå å ta deg i ansiktet og vask overflater som mange tar på.

Hold deg hjemme hvis du får symptomer som kan skyldes covid-19, uansett hvor du har vært; testing er ikke nødvendig.

Hold avstand til andre, jobb hjemmefra hvis du kan, unngå forsamlinger.

Hold kontakt med dine eldre slektninger og eldre venner.

Fylkesmann Frank Jenssen. Foto: Fylkesmannen i Trøndelag

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...