Nea Radio

Korona:

Dekker avbestillinger til hele verden

Foto: SAS

Tryg Forsikring dekker nå avbestilling av alle private utenlandsreiser med avreise fram til 26. mars.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2020 kl 07:56

– Norske myndigheter oppfordrer folk til å avstå fra fritidsreiser i ukene som kommer, som et ledd i å bekjempe spredningen av corona-smitte. Tryg ønsker å bidra til denne dugnaden, og vi utvider derfor vår forsikringsdekning for alle private utenlandsreiser med avreise i tidsrommet fram til 26. mars, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Reisende må først ta kontakt med reiseselskap, flyselskap og hotell for å sjekke hva som refunderes. Forsikringen vil kunne dekke det resterende. Tryg har stor pågang på telefonen og hjelper kunder best dersom man tar kontakt på nett.

– For øvrig dekker vi avbestilling av reiser til områder som Utenriksdepartementet eller Folkehelseinstituttet fraråder å reise til. Denne dekningen gjelder for reiser de neste 14 dagene, eller så lenge norske myndigheter fraråder reiser dit, sier han.

– Men husk at reiseforsikringen gir dekning for utgifter man ikke får refundert fra reisearrangør. Derfor må du alltid først ta kontakt med flyselskap, hotell eller reiseselskap for refusjon, legger han til.

Anbefaler minimalt med reising

Fredag 13. mars la regjeringen frem en omfattende tiltakspakke for å begrense spredning av coronavirus. Myndighetene anbefaler at fritidsreiser og jobbreiser reduseres til et minimum og at nordmenn i utlandet reiser hjem så fort som mulig.

– Dersom disse reisene gjelder områder der det er utstedt reiseråd fra UD, vil avbestilling og eventuell evakuering kunne dekkes over reiseforsikringen, sier Brandeggen.

Helsepersonell som jobber med pasientbehandling har nå forbud mot utenlandsreiser ut april.

– Dersom slike reiser gjelder områder der det er utstedt reiseråd, vil avbestilling kunne dekkes over reiseforsikringen. Det offentlige vil kompensere utgifter som ikke dekkes av forsikringen, sier han.

Dersom flyet ditt blir innstilt, har du rett til refusjon eller endring av billetten hos flyselskapet. Har du bestilt reisen hos et reiseselskap, tar du kontakt med dem.

Dekker karantene

Dersom man er pålagt karantene fra myndighetene fordi man har vært utenfor Norden de siste 14 dagene, og man ikke får gjennomført en bestilt reise av den grunn, får man dekning for avbestilling av reisen innenfor de 14 dagene karantenen varer. Dette gjelder dog ikke for kortforsikringer.

– Skulle du bli pålagt karantene fra offentlige myndigheter på reisemålet, kan du også få dekning på lik linje som ved sykdom på reise, sier Brandeggen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...