Annonse
Nea Radio

Signerte kontrakt om bygging:

Byggestart for Cissi Klein VGS i Trondheim

Foto: Veidekke

Veidekke har sikret seg kontrakt på 640 millioner for bygging av Cissi Klein videregående skole i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2022 kl 09:43

Annonse

Gjennomføringskontrakten er nå signert og på nyåret starter byggingen av nye Cissi Klein videregående skole på Falkenberg i Trondheim. Trøndelag fylkeskommune har satt unike og visjonære mål til bærekraft og fleksibilitet, noe som har medført mange nye innovative løsninger for skolen som blir et nullutslippsbygg.

kapasitet på 900 elever

Den nye skolen bygges for 700 elever og skal tilby utdanningsprogram som realfag, musikk, dans og drama, helse- og omsorg, teknologi- og industrifag samt studiespesialisering. Bygget får en fullskala flerbrukshall, et stort auditorium, sykkelkjeller og uteareal på både bakke og tak. Kapasiteten kan med få justeringer økes til 900 elever, og byggets planløsning og funksjon skal enkelt kunne endres takket være en fleksibel såkalt "ombrukbar" bygningskropp.

- Vi var veldig stolte da vi med HUS arkitekter på laget vant samspillskontrakten i 2021, særlig da fylkeskommunen vektet kompetanse og egnethet så tungt. Vi har hatt en lang og god samspillsfase som sikrer at dette blir et knallgodt og bærekraftig prosjekt til glede for elever og lærere i mange år fremover. Nå som reguleringsplanen endelig er godkjent gleder vi oss til å starte byggingen, sier regiondirektør Torgeir Wiig i Veidekke Bygg Trøndelag.

Foto: Veidekke

Lave utslipp

Foruten endringsdyktighet er CO2-reduksjon et vesentlig premiss for prosjektet. Målet er at utslippene skal utgjøre maks 45 % av et referansebygg. For å nå dette skal det blant annet benyttes lavkarbon ekstrem betong, også i plattendekkene. Dette er helt nytt og utviklet i samarbeid med Veidekkes datterselskap Grande Entreprenør i Verdal. Et annet tiltak for å redusere utslippene er ombruk av materialer, og til fasaden er det hentet 100 år gammel teglsten fra margarinfabrikken på Buran.

- Vi har høye klimaambisjoner for våre byggeprosjekter. Gjennom samspillet med Veidekke som har tilsvarende ambisjoner, har vi i fellesskap utviklet et bygg designet for fremtidig ombruk, med betydelig bruk av eksisterende byggematerialer og ikke minst et energieffektivt bygg som produserer like mye energi som det forbruker. At Cissi Klein videregående skole er lokalisert på et av Trondheims mest sentrale kollektivknutepunkt bidrar ytterligere til å nå det klimanøytrale samfunnet vi sikter mot, sier bygge- og eiendomssjef Rune Venås i Trøndelag Fylkeskommune.

Forberedende arbeid er gjennomført på tomta i høst, mens selve byggearbeidene starter opp i januar. Målpriskontrakten er verdt 640 millioner kroner ekskl. mva.

Foto: Veidekke

Nøkkelord