ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Arnstad gir seg

GIR SEG: Ada Arnstad gir seg som leder i Senterungdommen. Foto: Ragne Borge Lysaker

Ada Arnstad gir seg som leder i Senterungdommen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2019 kl 15:31

Etter tre år som leder i Senterungdommen har Ada Arnstad nå sagt til valgkomiteen at hun ikke ønsker å ta gjenvalg på landsmøtet i november. Hun seier det er et tungt, men riktig valg å gi seg nå, og hun er takknemlig for den tilliten hun har fått, heter det i ei pressemelding fra Senterungdommen.

Arnstad har vært leder siden 2016 og vært sentral i Senterpartiet i tiden hvor partiet har vokst til et av landets store parti. Arnstad har stått på for å fremme god klimapolitikk i senterbevegelsen og har engasjert seg i å løfte fram Norges internasjonale ansvar. Hun har vært en sterk stemme i Senterpartiets og Senterungdommens arbeid for tjenester nært folk i hele Norge.

- Med denne regjeringens sentraliseringshysteri har det sjelden vært viktigere med en sterk og tydelig senterbevegelse. Vi vil utvikle, ikke avvikle Distrikts-Norge. Jeg skal fortsette å jobbe for vårt alternativ og vår politikk heime i Trøndelag fra høsten av, sier Arnstad.

Senterungdommen og Senterpartiet har økt oppslutningen sin stort de siste årene, og særlig skolevalgresultatet er Arnstad godt fornøyd med. I 2015 fikk Senterpartiet en oppslutning på 5.7 prosent som økte til 7 prosent i 2017. Arnstad regner med en god økning i år også.

- Over flere år har vi jobbet godt med organisasjonen, og vi har fått mange nye lokallag. Vi er et sterkt ungdomsparti med mange nye, dyktige senterungdommer som skal ut og vinne valget for oss. Jeg gleder meg til de neste månedene og min siste valgkamp som leder for Senterungdommen, sier Ada Arnstad i pressemeldinga.

Arnstad er den lengstsittende kvinnelige lederen i Senterungdommen, og er nå klar til å drive valgkamp i Trøndelag hvor hun er 3. kandidat til fylkestinget. Uansett valgresultat skal Arnstad heim til Trøndelag for å fullføre studiene sine.

Hør intervju med Ada Arnstad.Foto: Torbjørn Bergwitz LauenIntervjuer: Andreas Reitan

ANNONSE