Nea Radio

Åpnet ny kontrollplass

NY KONTROLLPLASS: Avdelingsdirektør Frode Børstad i Trafikk- og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen Region midt var snorklipper da nye Einangsmoen kontrollplass ved E14 ble åpnet. Foto: Anniken Westad, Statens vegvesen

Onsdag ble den nye kontrollplassen på Einangsmoen langs E14 mellom Hegra og Flora i Stjørdal åpnet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Frode Børstad, avdelingsdirektør i Trafikk- og kjøretøyavdelingen i Statens vegvesen Region midt, stod for den offisielle åpningen og snorklippingen.

- Denne nye kontrollplassen er kanskje ikke blant de største, men har en viktig funksjon. Den vil legge bedre til rette for kontroll av tungtransporten og andre kjøretøy ved den største grenseovergangen mellom Sverige og Trøndelag, sa han i åpningstalen.

Storlien er den fjerde største grenseovergangen inn til Norge fra Sverige, målt i antall biler som passerer over grensen i løpet av året.

Bedre fasiliteter

Tidligere måtte man gjennomføre kjøretøykontroller i busslommer langs E14 og på et mindre kontrollareal ved Teveldalen. I dag har man en kontorbrakke på Einangsmoen med sanitærfasiliteter, samt god plass til parkering av flere tunge kjøretøy.

Typiske kontrolltema ved den nye kontrollplassen vil være dokument, lastsikring, kabotasje og kjøre-/hviletid.

Viktig samarbeid

Tolletaten og politiet har også tilgang til å bruke Einangsmoen i sine kontroller.

- Dette samarbeidet er svært viktig for Statens vegvesen. Skal vi oppnå vårt mål om null drepte og hardt skadde i trafikken, noe jeg har jeg stor tro på at vi kan, må vi både gjennomføre tekniske kontroller av kjøretøy samt andre kontroller som fart og rus, sier Børstad.

Hør intervju med avdelingsdirektør Frode Børstad i Statens vegvesen. Reporter er Anette Fossmo, Nea Radio.

EINANGSMOEN: Ny kontrollpost åpnet ved E14 i Stjørdal. Foto: Anniken Westad, Statens vegvesen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...