Annonse
Nea Radio

Julemarkedet i Trondheim feirer 20 år:

Åpner på torsdag

Da er det klart for det 20. julemarkedet på torget i Trondheim. Foto: Inbovi.

I 2022 arrangeres Julemarkedet i Trondheim for 20. år på rad, og er å finne på Torvet fra 1.-18. desember.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2022 kl 13:24

Annonse

– Blant dekorerte boder, duftende grantrær og tusenvis av små lys kan du tre inn i byens mest magiske juleeventyr som i år feirer 20 år, skriver julemarkedet i en pressemelding.

Det blir blant annet utstillere som byr på egenprodusert gårdsmat og unikt håndverk.

– Du kan oppleve konserter, barneteater og en tur i Midtbyen med hest og vogn. Et høydepunkt vil være å ta turen opp i det 33 meter høye pariserhjulet, skriver de videre.

Åpner på torsdag

Åpningen skjer torsdag den 1. desember klokka 17: 00 med ordfører Rita Ottervik.

– Den 1. desember klokka 17:00 blir det musikk og taler og nissende nisser når ordføreren ankommer med hest og vogn etter turen opp Nordre gate fra Cicignons Plass, skriver de videre i pressemeldingen.

Feirer 20 år

I 2003 åpnet Julemarkedet for første gang på Torvet i Trondheim.

– Siden den gang har markedet gått fra å være et lite marked med noen få boder til å bli en storslått juletradisjon, og det fortjener en skikkelig feiring. Den 7. desember arrangeres en jubileumsmarkering med sang, musikk og tenning av ny julebelysning rundt Torvet, forteller de i pressemeldingen.

Noe av innholdet

Stort lokalmattelt, treboder og snøtelt med håndverk og unike smaksopplevelser

I Kongens gate øst på toppen av Nordre gate står tradisjonen tro lokalmatteltet med de lekreste spiselige julegaver og lokalproduserte råvarer til julematen. Ute på Torvet står dekorerte treboder og nydelige snøtelt og lyser opp i vintermørket. Her finner du blide utstillere, nydelig håndverk og julegaver med særpreg og sjel. Her har du mulighet til å lære om historien bak produktene du kjøper, og bli kjent med produsentene som står bak.

Kom inn i varmen i Lavvoen

Når Lavvoen reiser seg på Torvet og duften av bål, varm gløgg og granbar sprer seg rundt om i byen vet du at det endelig er førjulstid. Kom inn i varmen og spis et deilig måltid med noe godt i koppen, slå av en prat med gode venner og la deg underholde av Lavvoens båltrubadurer. Hver onsdag og fredag vil Lavvoen også holde langåpent frem til klokken 22:00 med konserter og quiz slik at du kan nyte den gode stemningen ut over de sene kveldstimene.

Sertifisert lokalmat fra Trøndelag

Julemarkedet Trondheim er sertifisert som vertskap for European Region of Gastronomy. Men hva innebærer egentlig dette? Utmerkelsen Europeisk matregion hyller regioner som tar lokal matproduksjon på alvor gjennom hele verdikjeden, altså fra jord til bord. Denne utmerkelsen er i 2022 gitt til Trondheim og Trøndelag. Det at julemarkedet er sertifisert vertskap betyr at du kan være trygg på at Lavvoen på Julemarkedet i all hovedsak serverer mat laget fra lokale råvarer av lokale produsenter.

Gratis underholdning for store og små

Julemarkedet er ikke kun et sted for handel, her finner du altså god mat, gode opplevelser og ikke minst et spennende og variert kulturprogram. Over de 18 dagene kan du blant annet oppleve konserter, trubadurer og forestillinger for barn på Torvet, helt gratis! Ønsker du å planlegge på forhånd kan du se programmet på www.julemarkedet-trondheim.no, eller ta en spontan tur til Torvet og la deg underholde av noe du kanskje ikke kjente til fra før.

Pariserhjul eller hest og vogn?

Er du ikke i julestemning enda så se etter hesten som kommer travende friskt opp julegata med klingende bjeller på seletøyet. Bli med på en rundtur og se vår vakre julepyntede Midtby!
Men den mest spektakulære utsikten over julebyen Trondheim by får man fra toppen av det 33 meter høye pariserhjulet, som i år igjen lyser opp over Torvet.

100 frivillige i frivillighetens år

Julemarkedet i Trondheim har en lang tradisjon med frivillighet, og i 2022 - altså selve frivillighetens år - har vi med oss et team på over 100 frivillige for å skape den magiske førjulsstemningen på Torvet. Vi opplever et stort engasjement blant frivillige, og ser ingen tegn til «frivilligtørke» på Julemarkedet!

Nøkkelord