Nea Radio

Ny meningsmåling:

AP og SP går tilbake i begge valgkretser

Nå er Høyre nest størst i Sør-Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I en fersk meningsmåling Norstat har gjennomført på oppdrag fra NRK, så går både Arbeiderpartiet og Senterpartiet tilbake i begge de to valgkretsene i Trøndelag.

I forhold til forrige måling i august, går AP i sørfylket tilbake 2,8 prosentpoeng til 24,3 prosent. Sp tilbake 3,6 og ender på 14,0. Det betyr at Høyre som går fram 2,6 prosentpoeng, passerer Senterpartiet og er nå det nest største partiet i fylket, med 19,7 prosent oppslutning. Ap troner – til tross for nedgangen øverst, med 24,3 prosent.

Også SV øker - med 2,8 til 10,9 prosents oppslutning.

Mandatfordelingen er fremdeles lik som i juni, og Sp ligger an til å få to mandater hvis denne målingen blir valgresultatet.

Ola Borten Moe sitter trygt, men Sps sittende representant Heidi Greni er langt fra sikker med denne oppslutningen. Norstats måling viser at hun blir valgt inn med en margin på 1-1.5 prosentpoeng.

Vi ser også at det Rødt og listetopp Hege Bae Nyholt er svært nærme et direkte mandat med dette resultatet.

Også i nordfylket troner Arbeiderpartiet øverst og ender på 29,1 prosents oppslutning etter en nedgang på 2,9 prosentpoeng. Her går Senterpartiet tilbake hele 6 prosent, men er fremdeles en solid nummer to med 26,9 prosents oppslutning. SV går fram 3,9 til 8,4 og Frp fram 3,6 til 10,3.

Det er store bevegelser i Nord-Trøndelag i Norstats siste måling, men mandatfordelingen er fremdeles lik.

Denne målingen viser at Aps Ingvild Kjerkol og Terje Sørvik sitter trygt sammen med Sps Marit Arnstad.

Usikkerheten i Nord-Trøndelag ligger i om Høyres Elin Agdestein klarer å holde på sin plass ved å kapre ett av Senterpartiets mandat, og med det opprettholde maktbalansen fra 2017. På vår måling går dette akkurat ikke.

Høyre, som får 10.5 prosent oppslutning i september, må hente inn omlag +2 for å få det siste mandatet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...