Nea Radio

Ap-nei til privatisering

NEI: Arbeiderpartiet sier nei til privatisering av Statens Vegvesen. (Illustrasjonsfoto) Foto: Per Magne Moan

Arbeiderpartiet sier nei til oppsplitting og privatisering av Statens vegvesen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Ap er imot privatisering av offentlige oppgaver og ønsker et likt tjenestetilbud i hele landet, sier Kirsti Leirtrø som er transportpolitiker for Ap på Stortinget. Hun reagerer sterkt på at regjeringen vil legge ned 22 trafikkstasjoner rundt om i landet.

Ap-politikeren mener regjeringspartiene nå synliggjør hvilken samfunnsutvikling de ønsker.

- At regjeringen kutter Statens Vegvesen med 1,7 mrd ut over overføringen av ansatte til fylkeskommunen uten en eneste utredning er oppsiktsvekkende. All den tid en så stor omorganisering krever både tid og ressurser i organisasjonen. Måten denne prosessen er kjørt på har allerede ført til en kompetanseflukt fra Statens Vegvesen, og det er det siste vi trenger nå, sier hun.
- Det kan selvsagt være behov for organisasjonsmessige endringer, men vi sier nei til å rasere strukturen med geografisk spredte trafikkstasjoner over hele landet. Særlig fordi hensikten er å privatisere offentlige oppgaver.

Uten stortingsbehandling

Hun sier det er et problem at regjeringen har tenkt å bruke flertallsmakta til å kjøre dette igjennom uten behandling i Stortinget.

- Vi er imot Høyre, Frp, Venstre og Krfs ønske om å privatisere trafikkstasjonene. Enten det gjelder oppkjøring, førerkorttjenester, registrering og kontroll av kjøretøy. Vi ønsker tvert imot skarpere fokus på kontroll og på å bekjempe arbeidslivskriminalitet i transportsektoren, sier Kirsti Leirtrø, og peker på at trafikkstasjonene spiller en viktig rolle i dette arbeidet.

Bedre tjenestetilbud

- En rasering av Statens Vegvesen sine trafikkstasjoner vil gjøre oss svakere i kampen mot kriminalitet og sosial dumping, som igjen vil svekke trafikksikkerheten langs norske veger.

- Vi mener en omorganisering i stedet bør føre til et bedre tjenestetilbud for befolkningen og en helt nødvendig styrking av kontrollvirksomheten, sier Kirsti Leirtrø.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...