Annonse
Nea Radio

Lærerstreiken trappes opp:

Bekymret for dyrene på Mære

Rammer bredt: Lærerstreiken kan gå ut over dyra på Mære landbruksskole. Foto: Arkiv

Utdanningsforbundet meldte onsdag morgen at 1423 lærere vil bli tatt ut i streik på mandag. Denne opptrappingen får konsekvenser for elevene, men dyrene på landbruksskolene blir også rammet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2022 kl 15:51

Annonse
Annonse

– Vi må ivareta plante- og dyrevelferden, sier Anne Johanne Hatlinghus.

Hun er rektor ved Mære landbruksskole i Steinkjer og er bekymret for hvordan opptrappingen av streiken vil gå utover både folk og fe. Elever og lærere ved skolen har nemlig en sentral rolle når det gjelder stell av dyra på gården.

– Det er en travel tid nå på høsten. Vi har innhøsting, sau som skal ned fra fjellet og krøtter som skal inn, og elever og lærere bruker å være aktive med i arbeidet, sier rektoren.

Hun forteller at de ikke kan la streiken gå utover gården og dyreholdet.

– Derfor skal vi finne ut hvordan vi blir berørt og eventuelt søke om dispensasjon for sentrale personer for å ivareta dyrene.

Viktig syklus

Elevene vil selvsagt gå glipp av mye undervisning, da omtrent halve lærerstaben ved skolen blir tatt ut i streik, men noe kan bli vanskelig å ta igjen.

– Elevene vil gå glipp av en del av den viktige syklusen på en gård, og det kan vi ikke gjøre noe med, sier Hatlinghus.

Enn så lenge vil det foregå noe undervisning på skolen, men rektoren påpeker også at dersom det blir noen helt undervisningsfri dager, kan det bli aktuelt å sende hjem elevene.

Les om hvilke andre skoler som blir rammet her.

Hør intervjuet med rektor Anne Johanne Hatlinghus her: